BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.398,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'da eşek eti denetimi

Adana'da ortaya çıkan eşek etleri diğer illerde de paniğe neden oldu. Diyarbakır zabıtası lokanta ve kasaplarda arama yaptı.

Abone ol

Diyarbakır'da bazı işyerlerinde at veya eşek eti satıldığının tespit edilmesi üzerine denetimler sıklaştırıldı.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yemek ve et satan işyerlerini denetledi, mutfak ve dolaplarda tek tırnaklı hayvan eti aradı. Gündüz yapılan taramada olumsuz bir duruma rastlanmazken, kurulan 8 kişilik ekip, 24 saat boyunca denetim yapıyor.

Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, Diclekent Caddesi'nde at ve eşek eti satan 3 işyeri tespit edilmişti.

Sağlığa aykırı gıda satan 2 lahmacun salonu ve 1 kasap mühürlenmişti. Özellikle lokanta ve kasaplarda bu tür etlerin satılması zabıtayı harekete geçirdi. Yenişehir Belediyesi, 24 saat çalışan 8 kişilik ekip kurdu. Zabıta Müdürlüğü Ekipler Amiri Mehmet Çetin'in başkanlık ettiği ekipler, Ofis semtindeki lokanta ve kasaplarda denetim yaptı, kullanılan etleri inceledi.
Zabıtaya eşlik eden gıda kontrolörü etleri inceleyerek tek tırnaklı hayvanlara ait olup olmadığını anlamaya çalıştı. Zabıta, etlerin üzerinde veteriner mührü olmayan, temizliğe dikkat etmeyen lokantaları uyardı. Hijyen kurallarına uyduğu anlaşılan işyeri sahiplerine ise teşekkür edildi.
Yapılan denetimlerde işyerlerinin neredeyse tamamının kurallara uyduğu görüldü. Bazı işletme sahipleri zabıtadan denetimlerin her gün yapılmasını istedi. Halkın sağlığıyla oynayan işletmeler yüzünden mağdur olduğunu anlatan lokanta sahipleri, eşek eti satanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Diyarbakır'da sağlığa aykırı etlerin bulunması üzerine alarma geçtiklerini söyleyen Zabıta Müdürlüğü Ekipler Amiri Mehmet Çetin, hiç kimsenin halkın sağlığıyla oynama hakkı olmadığını vurguladı. Çetin, "Şuana kadar Yenişehir bölgesinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Halktan yardım istiyoruz. Bir işyerinden şüpheleniyorsanız hemen bizi arayın." dedi.