BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.436,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meteoroloji işin cılkını çıkardı

Dün kar geliyor diye açıklama yapıldı, kar yerine yağmur geldi. Asıl skandal açıklama ise sonrasında yaşandı.

Abone ol

İstanbul'a kar mı yağacak, yoksa bahar mı geliyor? Üstüste gelen haberler kafaları karıştırdı. Meteorolojiden dün yapılan açıklamaya göre Marmara Bölgesi'nde çarşamba günü (bugün) karla karışık yağmur bekleniyordu.

İstanbul'da daha karı göremeden gelen haber ise tamamen zıttı:  Bugünden (Çarşamba) itibaren soğuk hava İstanbul'u terk edecek ve hafta sonu bahar gelecek!

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VAR AMA BAHAR GELİYOR

Açıklamayı Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım yaptı. Yıldırım soğuk ve yağışlı havanın bugünden itibaren İstanbul'u terk edeceğini ve hafta sonunda, mevsim normallerinin üzerine yükselecek sıcaklıklarla kentte adeta bir ''bahar havası'' yaşanacağını söyledi.

BAHAR GELİYOR AMA DON OLACAK

''Soğuk ve yağışlı hava bugünden itibaren İstanbul'u terk ediyor'' diyen Yıldırım, ancak bu gece ve yarın sabah saatlerinde -2 dereceye kadar düşecek sıcaklıklar nedeniyle don ve buzlanma görüleceğini belirterek, sürücülere dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Mustafa Yıldırım, hafta sonuna kadar parçalı ve az bulutlu bir havanın hüküm süreceğini belirterek, yarın en düşük ve en yüksek sıcaklıkların -1 ve 10, Cuma günü 4 ve 12 derece olacağını bildirdi.

HAFTASONU BAHAR GELİYOR

Hafta sonu ise adeta bir bahar havası yaşanacağını dile getiren Yıldırım, Cumartesi günü en düşük ve yüksek sıcaklıkların 6-12, pazar günü de 9-17 olacağını, az bulutlu ve açık bir havanın hüküm süreceğini aktardı.

Mustafa Yıldırım, hava durumunun hafta başında da mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini sözlerine ekledi.