BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ÇYDD'den Ilıcak'a Kardelenler davası

Nazlı Ilıcak'ın ÇYDD tarafından burs verilen kızlarla ilgili sözleri davalık oluyor. İşte ayrıntılar;

Abone ol

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Balıkesir Şubesi yöneticileri ve dernek üyeleri, gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dernek üyeleri, “ÇYDD’nin Kadıköy Şubesi’nin silinmiş bilgisayar kayıtlarında dernekteki kız öğrencilerle deniz teğmenlerini tanıştırıp, teğmenleri kontrol altında tutalım” şeklinde yazılar bulunduğunu iddia eden Ilıcak’ın derneği askeri öğrencilere kız yetiştiren bir yer gibi gösterdiğini, halkı da kendilerine karşı kin ve ve düşmanlığa sevk ettiğini ileri sürdü.

ÇYDD Şube Başkanı İsmail Erten, bugün yönetim kurulu ve dernek üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. ÇYDD’nin kurulduğundan bugüne kadar 41 değişik proje gerçekleştirdiğini anımsatan Erten, “Kardelenler ise en ünlü projemizdir. Derneğimiz 50 bin kardelenimize burs desteği sağlıyor. Hedefimiz 100 bin kardelenimizin elinden tutmaktır. Giderek tüm ülkede okumayan kız bırakmamaktır. Ancak böylesine güzel çalışmalar yapan derneğimizi daha önceki askeri yönetime övgüler düzen, hükümetlere yağcılık yapan Nazlı Ilıcak karalamak istemiştir” dedi.

Nazlı Ilıcak’ın 29 Ocak 2010 tarihinde bir televizyonda yayınlanan programda, “ÇYDD’nin Kadıköy Şubesi’nin silinmiş bilgisayar kayıtlarında dernekteki kız öğrencilerle deniz teğmenlerini tanıştırıp, teğmenleri kontrol altında tutalım” yazıları bulunduğunu iddia ettiğini belirten Erten, şunları söyledi:

“Nazlı Ilıcak, Balyoz Planı ile ilgili iddianamede de kız öğrencilerle teğmenler arasında ‘acayip ilişkileri gösteren’ yazılar olduğunu belirtmiş, iddianamede yer almayan şeyleri varmış gibi göstererek suç işlemiştir. Bu söylemiyle net bir şekilde derneğimizi askeri öğrencilere kız yetiştiren dernek olarak takdim etmiştir. Nazlı Ilıcak rüzgara tükürmüştür. Tükürüğü kendi üzerine bulaşmıştır. Bugün biz Nazlı Ilıcak hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Arkasından tazminat davası açacağız. Bundan sonra derneğimize kimse dil uzatamayacaktır.”

Basın açıklamasının ardından adliyeye giden ÇYDD yöneticileri ve üyeleri Ilıcak’ın bu sözleri ile halkı ÇYDD’ye karşı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, derneğe basın yoluyla hakaret ettiği, dernek üyelerinin onur ve saygınlığını rencide ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

ÇYDD üyeleri, Nazlı Ilıcak’ın konuşmasının incelenmesini ve şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu’nun iftira ile ilgili 285/2 ve 3, şeref ve onura karşı işlenen suçları kapsayan 125/1 ve 2. maddeleri gereğince kamu davası açılmasını istedi.

Savcılık dava açarsa, Ilıcak iki ayrı davadan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek.