BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  GÜNCEL

Bakan oğullarına çok ağır suçlamalar

Türkiye'yi sarsan operasyonda 3 önemli bakanın oğlu da gözaltına alınmıştı. Bakan oğulları için çok ağır suçlamalar yapılıyor.

Abone ol

Kod adı BÜYÜK RÜŞVET olan operasyonda gözaltına alınan Bakan oğulları gündemi sarstı. Peki Bakan oğullarına yöneltilen suçlama ne?

Balyoz, Askeri Casusluk ve Sahte Çürük Çetesi soruşturmalarını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara ve memur suçlarına bakan Savcı Mehmet Yüzgeç’in yürüttükleri operasyon
olağanüstü gizlilikle yapıldı.

BAKANDAN GİZLENDİ

3 ayrı soruşturmada herhangi bir yerden bilgi sızmaması için UYAP’a dahi girilmedi. Operasyon son ana kadar İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bile bildirilmedi. Ekiplere adres bilgileri, operasyondan dakikalar önce sarı zarflar içinde dağıtıldı. Hükümet yetkililerinin bile operasyondan gözaltılar başladıktan sonra haberleri oldu.

bariş-güler.jpgBAKAN OĞULLARI NEYLE SUÇLANIYOR?

BARIŞ GÜLER : İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu

*SUÇLAMA : Usulsüz para trafiğiyle ilgili 'çete lideri' Reza Zarrab'ın rüşvet verdiği isimler arasında gösteriliyor. Barış Güler'in bir danışmanlık şirketi kurarak, Zarrab'dan aldığı paraları perdelemeye çalıştığı iddialar arasında.

KAAN ÇAĞLAYAN : Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu

*SUÇLAMA : Ebru Gündeş'in kocası Reza Zarrab'ın Halkbank üzerinden aktardığı kara paralardan komisyon aldığı iddiası var. Kaan Çağlayan'ın polis takibine alındıktan sonra, kırmızı hat denilen güvenli telefonlarla görüşme yaptığı belirtiliyor.

OĞUZ BAYRAKTAR : Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu

*SUÇLAMA : Bazı inşaat firmalarının ruhsat sorunlarını rüşvetle çözme suçlaması yöneltiliyor. Bakanlık genel müdürlerine talimat verdiği ve bazılarını azarladığı iddia ediliyor.

OĞULLARI GÖZALTINA ALINAN BAKANLAR NE DEDİ?

Bakan Zafer Çağlayan, “Bu soruşturmadan bir şey çıkmaz” açıklamasını yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ise oğlunun gözaltına alınmasına rağmen Trabzon programına devam etti. Burada operasyonu televizyonlardan öğrendiğini ifade eden Bakan Bayraktar oğlunun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak sorulan sorulara, “Bir şey söyleyemem, konu yargıda” açıklamasını yaptı.

BU OPERASYON İSRAİL İŞİ Mİ?

Operasyonda gözaltına alınanlardan biri Halk Bankası'nın Genel Müdürü Süleyman Arslan olunca bomba bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre operasyon İsrail işi ve mevzu da petrol ile İran altınları. (
TIKLA OKU)

TÜRKİYE'Yİ SARSAN BÜYÜK OPERASYON


Operasyon sabah erken saatte başladı. Arka arkaya çok ünlü isimler gözaltına alındı. Ebru Gündeş'in eşi ünlü işadamı yalısından bavul dolusu evrakla çıkartıldı. OPERASYONA DAİR TÜM BİLGİLER BU HABERDE (TIKLAYIN)
türkiyeyi-sallayan-büyük-operasyon.jpg
GÖZALTINA ALINAN BAKAN OĞULLARI KİMLER?
Büyük operasyon Ankara'yı ve AK Parti'yi de salladı. Zira operasyonun flaş yöne 3 önemli bakanın oğullarının da gözaltına alınması oldu. İŞTE ÇOCUKLARI GÖZALTINA ALINAN BAKANLAR (TIKLAYIN)
3-bakanin-oğlu-gözaltina-alindi.jpg
OPERASYON SONRASI AK PARTİ SIRALARI
Büyük operasyon Ankara'da bomba etkisi yaptı. En çarpıcı kare de Meclis'ten geldi. Operasyon duyulduktan sonra AK PARTİ sıraları bakın nasıldı? (TIKLA OKU)

operasyon-ak-partiyi-vurdu.jpg
OPERASYON CEMAATİN AK PARTİ'YE GOLÜ MÜ?
Başbakan Erdoğan'ın kabinesindeki en önemli bakanların çocuklarının dahi gözaltına alınması bu yorumlara sebep oldu. Operasyon cemaat işi mi? (Tıkla -oku)
bu-operasyon-cemaatin-hükümeti-golü-mü.jpg
TÜRKİYE'Yİ SALLAYAN OPERASYONU KİM YAPTI?

Türkiye'yi sallayan bakan oğullu operasyonu Cemaat mi yaptı? Polisin bağlı olduğu Bakan'ın operasyondan habersiz olması bu soruyu akla getirdi. Çarpıcı bir yorum var.

türkiyeyi-sallayan-operasyonu-kim-yapti.jpgALİ AĞAOĞLU CEO'SUNDAN AÇIKLAMA

İşadamı Ali Ağaoğlu gözaltına mı alındı? Yoksa bilgisine başvurulmak üzere Emniyet'e mi davet edildi. Ali Ağaoğlu'nun CEO'sundan açıklama geldi.

GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE BAŞKANI KİM?

Şok operasyonda Halk Bankası'nın Genel Müdürü ile birlikte Fatih Belediye Başkanı da gözaltına alındı. Belediyeden gün boyu evrak taşındı.

EBRU GÜNDEŞ OPERASYONLA ŞOK OLDU
Ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in zengin eşi Reza Zarrab da operasyonda gözaltına alındı. Zarrab boğazdaki yalısından sabahın ilk ışıkları ile birlikte bir bavul dolusu belge ile çıkarıldı.

ebru-gündeşin-eşi-reza-zarrab-gözaltina-alindi.jpg
BAKAN OĞULLARI GÖZALTINA BÖYLE ALINDI

group-5-copy-21.20131217135425.jpg