BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.245,23
HABER /  GÜNCEL

Operasyonun nedeni İsrail mi?

Türkiye'nin İran ile olan ekonomik ilişkilerinin İsrail'i rahatsız ettiği ve operasyonun altında bu olabileceği konuşuluyor

Abone ol

Türkiye bu sabah 'yolsuzluk' operasyonu ile güne uyandı. Ülke gündemini alt üst eden operasyonun yankıları sürerken, içeriğe ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

Gözaltına alınanlar arasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da var. Polis ekipleri şu anda Ataşehir'de bulunan Halk Bankası Genel Merkezi'nde arama yapıyor.

Bunun yanında İran'a taşıdığı milyon dolarlık altınlarla gündeme gelen Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab da gözaltına alınanlar arasında.

İlk bilgiler de bu gözaltıların, İran’a altın ihracı ile ilgili olmaları nedeniyle olduğu yönünde.

OPERASYONUN ULUSLARARASI AYAĞI

Ekonomist Cemil Ertem'in değerlendirmesine göre, Aslan ve Zarrab'ın gözaltına alınmasının, operasyonun uluslararası ayağı ile bağlantısı var. İran'a ambargo konulmasına rağmen Türkiye'nin İran'a para aktarmasının İsrail tarafından tepkiyle karşılandığını belirten Ertem, petrol paralarının İran'a altın olarak yollanması ve bu süreçte Halk Bankası'nın yer almasının bir sonucu olarak bu operasyonun gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN BÜYÜK OPERASYON

Operasyon sabah erken saatte başladı. Arka arkaya çok ünlü isimler gözaltına alındı. Ebru Gündeş'in eşi ünlü işadamı yalısından bavul dolusu evrakla çıkartıldı. OPERASYONA DAİR TÜM BİLGİLER BU HABERDE (TIKLAYIN)
türkiyeyi-sallayan-büyük-operasyon.jpg
GÖZALTINA ALINAN BAKAN OĞULLARI KİMLER?
Büyük operasyon Ankara'yı ve AK Parti'yi de salladı. Zira operasyonun flaş yöne 3 önemli bakanın oğullarının da gözaltına alınması oldu. İŞTE ÇOCUKLARI GÖZALTINA ALINAN BAKANLAR (TIKLAYIN)
3-bakanin-oğlu-gözaltina-alindi.jpg
OPERASYON CEMAATİN AK PARTİ'YE GOLÜ MÜ?
Başbakan Erdoğan'ın kabinesindeki en önemli bakanların çocuklarının dahi gözaltına alınması bu yorumlara sebep oldu. Operasyon cemaat işi mi? (Tıkla -oku)
bu-operasyon-cemaatin-hükümeti-golü-mü.jpg
TÜRKİYE'Yİ SALLAYAN OPERASYONU KİM YAPTI?

Türkiye'yi sallayan bakan oğullu operasyonu Cemaat mi yaptı? Polisin bağlı olduğu Bakan'ın operasyondan habersiz olması bu soruyu akla getirdi. Çarpıcı bir yorum var.

türkiyeyi-sallayan-operasyonu-kim-yapti.jpg

ALİ AĞAOĞLU CEO'SUNDAN AÇIKLAMA

OPERASYONUNUN SAVCISI BAKIN KİM ÇIKTI!

operasyo-savcisi-kim-çikti.jpg
GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE BAŞKANI KİM?

EBRU GÜNDEŞ OPERASYONLA ŞOK OLDU
Ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in zengin eşi Reza Zarrab da operasyonda gözaltına alındı. Zarrab boğazdaki yalısından sabahın ilk ışıkları ile birlikte bir bavul dolusu belge ile çıkarıldı.

ebru-gündeşin-eşi-reza-zarrab-gözaltina-alindi.jpg