BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'tan operasyona ilk yorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediyesi'ndeki yolsuzlukla ilgili, açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ünlü isimlere yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Topbaş, "Bu operasyonun geldiği noktayı bende basından takip ediyorum. Sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Henüz net bir bilgimiz yok. Ilerleyen zaman içerisinde biraz daha huzura kavuşur." dedi.
 

"ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ"

Kadir Topbaş, Ayamama Deresi ıslah çalışmalarını yerinde denetledi. Denetlemeye Topbaş’ın yanı sıra ISKI Genel Müdürü Ahmet Demir, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı. Denetim sonrasında gazetecilere bilgi veren Başkan Topbaş, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili soru üzerine operasyon hakkında bilgisi olmadığını basından takip ettiğini söyledi.
 

"BİZ DE TAKİP EDİYORUZ"

Topbaş, "Bu operasyonun geldiği noktayı bende basından takip ediyorum. Sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Henüz net bir bilgimiz yok. Ilerleyen zaman içerisinde biraz daha huzura kavuşur. Bizde takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

"OPERASYONLA İLGİLİ BİLGİM YOK"

Fatih Belediyesi’nde bulunan sit alanlarıyla ilgili bilginiz var mı? Sorusu üzerine Topbaş, şunları kaydetti: "Detayı bilmiyorum. Istanbul’u tarihi yarım adayı, sit alanlarını, kenti gayet iyi biliyoruz. Koruma kollarında görev yapmış birisiyim. Teknik olarak da Istanbul’u biliyorum ama bu operasyonla ilintili olarak bir bilgim yok."

Usulsüz bir şekilde imar planı çıkarılmasının iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Topbaş, "O iddiaları bilemem bunlar yargıya intikal eder, yargı değerlendirir." diye konuştu.