BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,15
ALTIN 2.242,99
HABER /  DÜNYA

Hakan Şükür dürüstse...

Başbakan Erdoğan, Milletvekili Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifasıyla ilgili, “Bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa, ond...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Milletvekili Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifasıyla ilgili, “Bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa, ondan sonra o partiyle beraber hareket eder. Ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz, eğer dürüstse o zaman parlamentodan ayrılır, milletvekilliğinden ayrılır” dedi.
Başbakan Erdoğan, çeşitli görüşmeler yapmak üzere Dedeman Otel’e gelişinde gazetecilerin istifa ile ilgili sorusu cevaplandırdı. Erdoğan, Hakan Şükür’ün istifası ile ilgili soruya, “Böyle bir şeyi beklediğimi söylemem yanlış olur. Çünkü böyle bir şeyi kendisine de yakıştıramadım. Ama her söz sahibinindir. Dolayısıyla söz sahibini bağlar. Bu süreç içerisinde parti genel başkanının takındığı tavır ortadadır. Böyle bir tavrı takınmış genel başkana, partiye karşı bu tür açıklamaları kendisinden bir başkasından bilemem. Yapmış olmasını yadırgadım, doğru bulmuyorum” dedi.

"NİYE ÜZÜLEYİM ?"
Sizin davetinizle gelmişti şeklindeki bir soruya ise Başbakan Erdoğan, “Niye üzüleyim. Gönül şunu arzu ederdi. Bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa, ondan sonra o partiyle beraber hareket eder. Ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz, eğer dürüstse o zaman parlamentodan ayrılır, milletvekilliğinden ayrılır. Çünkü bağımsız olarak bu parlamentoya gelmiş birisi değilsin. Olması gereken şey, aslında ahlaki yönü bunu gerektirir. Ama bu tabi herkese nasip olan bir şey değildir” şeklinde konuştu.

OPERASYON
Başbakan Erdoğan, soruşturmada gözaltına alındığı iddia edilen bakan çocukları ile ilgili soruya da, “Adli süreç devam ediyor. Bir şey söylemem doğru değil” dedi.

HELİKOPTER KAZASI
Ankara’daki helikopter kazası ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Bildiğiniz gibi bir binbaşı, bir üsteğmen, iki teknisyen astsubayımız şehit oldu. Böyle elim bir kaza oldu. Şu anda henüz sebepler üzerinde teknik çalışmalar sürüyor, sonuca ermiş değil. Çalışmaları yapıyorlar. Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile görüştüm. Oradan teknik incelemelerden sonra kesin netice açıklanacak” şeklinde konuştu.
(İHA)