BIST 8.873
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.241,44
HABER /  DÜNYA

Klitschko’nun kemeri alındı

WBC Ağır Siklet Dünya Şampiyonu Vitali Klitschko’nun altın kemeri elinden alındı.<br/>Ünlü boksör, Ukrayna’daki iç karışıklıklar dolayısıyla...

Abone ol

WBC Ağır Siklet Dünya Şampiyonu Vitali Klitschko’nun altın kemeri elinden alındı.
Ünlü boksör, Ukrayna’daki iç karışıklıklar dolayısıyla katıldığı protestolar ve kurduğu partiden dolayı boks ringlerine bir türlü çıkmıyordu. Bu durum, Dünya Boks Konseyi WBC’yi kızdırırken, boksörün elindeki kemerin alınarak başka boksörlere verilmesine karar verildi. Vitali Klitschko’ya da emekli veya onursal şampiyonluk unvanı ile teselli verilmesi kararlaştırıldı.
Boks dünyasında büyük sevinçle karşılanan bu karar, ağır siklet boksun önü açıldı. Klitschko kardeşler tüm Dünya Şampiyonluğu kemerlerini ellerinde bulunduruyor. Boyları uzun ve kiloları da ağır olduğu için kendi klasmanlarında rakiplerle değil de daha küçük rakiplerle maç yapıyorlardı. Maçlarında şaibeler olduğu da bazı çevreler tarafından zaman zaman dile getirilen bu kardeşler, çıktıkları maçlarda oldukça sıkıcı ve zevksiz performanslar sergilemelerine rağmen tüm maçları kazanıyorlardı.
Ancak son derece sıkıcı olan bu maçlar insanların bokstan soğumasına ve dolayısıyla boks sporuna olan ilginin azalmasına neden olmuştu. Boks dünyası bundan sonra boksa olan ilginin artacağı konusunda hemfikirler.
(İHA)