BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  GÜNCEL

Operasyonun savcısına dikkat!

İstanbul ve Ankara'da yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başlatılan operasyonu yürüten savcı belli oldu.

Abone ol

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bu sabah 'yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla' ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitle adreslere operasyonlar başlatıldı.

Şu ana kadar 49 kişinin gözaltına alındığı, 7 kişi hakkıda da yakalama kararı çıkarılan operasyon 3 ayrı soruşturmayı içeriyor.

Bakanların oğlunun da şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmayı yürüten isimler ise kamuoyunun yakından tanıdığı isimler.

ERGENEKON EKİBİNDEN

Eski ergenekon savcısı, şu anki İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz ile ona bağlı olarak görev yapan savcı Celal Kara tarafından soruşturma yürütüyor.

Savcı Kara ayrıca, uzun süre 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yaptı. Savcı Kara, "Askeri Casusluk" ve "Sahte Çürük Çetesi" davalarının da savcısıydı.

HÜKÜMETİN HABERİ OLMADI İDDİASI

Bir diğer iddia ise soruşturmayı yürüten savcılığın, soruşturmanın detayları, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) dahi girilmediği yönünde. 

BAŞSAVCIDAN OPERASYON AÇIKLAMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, bakan çocukları, belediye başkanı, banka yöneticileri ve işadamlarının da gözaltına alındığı operasyonla ilgili ilk açıklamayı yaptı. HABERİ OKU

İSTANBUL VE ANKARA'DA YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU... İŞADAMLARI GÖZALTINDA

18404.20131217104808.jpg