BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42
HABER /  GÜNCEL

Gazeteci Bünyamin Aygün Suriye’de kaçırıldı

Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün Suriye’de kaçırıldığı açıklandı. Milliyet, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili bilgi verildiğini, yetkililerin kendilerine Aygün'ün hayatta ve sağlıklı olduğunu bildirdiğini aktardı.

Abone ol

Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün 21 gün önce haber amacıyla gittiği Suriye’de kaçırıldığı açıklandı.

Milliyetten yapılan açıklamaya göre, 'Hatay Yayladağ'dan 26 Kasım Salı günü Suriye'nin Selkin Köyü'ne geçen Aygün, burada haber çalışması yaptıktan sonra bi rmuhalif komutanın kendisiyle görüşmek istemesi üzerine gazeteyi arayarak bu komutanla görüşeceğini belirtti, bu telefon görüşmesinden sonra kendisinden haber alınamadı.'

Milliyet olayla ilgili Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’na bilgi verildiğini, yetkililerinin Aygün'ün hayatta ve sağlıklı olduğunu, kendisinin serbest kalmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdiğini duyurdu.

Aygün, 2003’ten bu yana Milliyet gazetesinde foto muhabiri olarak çalışıyordu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Gazeteciler için her geçen gün daha da tehlikeli olan Suriye'de bu kez bir Türk meslektaşımız kaçırılmıştır. Derneğimiz üyesi de olan Milliyet GazetesiFoto Muhabiri Bünyamin Aygün'ün, Suriye'de El-Kaide'ye yakınlığı ile bilinen grupların elinderehindurumda olduğu sanılmaktadır.”

Uluslararası haber kuruluşları çağrı yapmıştı

Geçen hafta, aralarında BBC'nin de olduğu 13 uluslararası haber kuruluşu, Suriyeli muhaliflere bir açık mektup yayımlayarak, gazetecilerin alıkonulmasına son verilmesini istemişti.

Economist, New York Times, El Mundo gibi kuruluşların imzasının olduğu metinde, medya çalışanlarının güvenlik kaygıları nedeniyle Suriye'de olup bitenlerle ilgili haber verilmesinin zorlaştığı belirtilmişti.

Mektuba imza atan kuruluşlar şunlar: Agence France Presse, Associated Press, Atlantic Media, BBC, Getty Images, Los Angeles Times, Reuters, The Economist, The Guardian, The New York Times, The Telegraph, The Wall Street Journal, The Washington Post.

Suriye'de şu anda 30'dan fazla gazeteci, çeşitli gruplar tarafından alıkonulmuş durumda.

Son olarak, İspanyol gazetesi El Mundo, muhabirleri Javier Espinosa ve serbest foto-muhabiri Ricardo Garcia Vilanova'nın Eylül ayında Türkiye sınırı yakınında kaçırıldığını duyurmuştu.