BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  DÜNYA

PFDK, Drogba ve Eboue kararını açıkladı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Mandela tişörtü giydikleri için disiplin kuruluna sevk edilen Drogba ve Eboue’ye ceza vermedi. <b...

Abone ol

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Mandela tişörtü giydikleri için disiplin kuruluna sevk edilen Drogba ve Eboue’ye ceza vermedi.
Kurul, bugün gerçekleştirdiği toplantıda Galatasaray-Elazığspor maçında Mandela’yi anmak için tişört giymeleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen Didier Drogba ve Emmanuel Eboue’nin dosyasını görüştü. Halit Fahri Gültekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda sarı-kırmızılı iki futbolcuyla ilgili olarak şu karar alındı:
"Galatasaray sporcusu Emmanuel Eboue hakkında, 06.12.2013 tarihinde oynanan Galatasaray-Sanica Boru Elazığspor Spor Toto Süper Lig müsabakasında, slogan içeren tişört giymesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına,
Aynı müsabakada Galatasaray sporcusu Didier Drogba hakkında, slogan içeren tişört giymesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir."