BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bakan Kılıç, Olimpiyat’ın borcu hala bitmedi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın hazine olan borçlarını hala ödemeye devam ediyoruz. 8 senede 1 stat...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın hazine olan borçlarını hala ödemeye devam ediyoruz. 8 senede 1 stat, oda 12. senesinde hala borçları ödenen bir stat” dedi.
2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesinin görüşmelerinde söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kuruluşların yaklaşık 12 milyar liralık bir bütçe büyüklüğü ile hizmet ettiğini söyledi.
1994-2002 yılları arasında görev yapan hükümetlerin 8 senede sadece bir tane stadyum yaptıklarını, onunda İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, “Atatürk Olimpiyat Stadı borç ile yapıldı, hazine garantili kredi kullanıldı. Bugün İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu olarak bizler, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın hazine olan borçlarını hala ödemeye devam ediyoruz. 8 senede 1 stat, oda 12. senesinde hala borçları ödenen bir stat. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nı gerçek ve modern bir stadyuma dönüştürebilmek için en az bir stadyum parası kadar para harcamak lazım. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın güzel olan tek tarafı var o da adının Atatürk olması. Ama İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nı adına yakışan bir proje haline getireceğiz” diye konuştu.
Kılıç; Türkiye’de 46 ilde olimpik veya yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun olmadığını tespit ettiklerini belirterek, gerekli çalışmaların yapıldığına işaret etti. Lisanslı sporcu sayılarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıç, "2002 senesinde 278 bin 47 toplam lisanslı sporcu sayımız varken bugün itibarıyla bu sayı 4 milyon 760 bin 326 oldu" şeklinde konuştu.