BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  DÜNYA

Sayıştay raporu eleştirilerine Bakan Şimşek’ten yanıt

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Maliye Bakanlığı ile ilgili ham denetim raporundaki 35 tespitin tamamını sizinle paylaşacağım. Bizim gizli sak...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Maliye Bakanlığı ile ilgili ham denetim raporundaki 35 tespitin tamamını sizinle paylaşacağım. Bizim gizli saklımız yok” dedi.
2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da, Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sayıştay tarafından Meclise gönderilen raporların neden tam olarak gönderilmediğine ilişkin eleştirilere cevap verdi. Bakan Şimşek, “Bunlar ham rapor, bu raporları Maliye Bakanlığı’na gönderdiler. Maliye Bakanlığı 30 gün içinde cevaplar verdi. Bu cevapların bir kısmı tatmin edici bulundu veya düzeltici işlem yapıldı. Hatalı bir uygulamamız varsa hemen düzeltmişiz dolayısıyla rapora gerek kalmadı. Bu arada, Maliye Bakanlığı ile ilgili ham denetim raporundaki 35 tespitin tamamını sizinle paylaşacağım. Bizim gizli saklımız yok” diye konuştu.
Muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine hak ettikleri için cevap verdiğini belirten Şimşek, “Ham rapor ile TBMM’ye sunulan raporlar arasındaki farklılıkların temelinde, o raporlar buraya gelmeden önce yapılmış ve dolayısıyla işlevselliğini yitirmiş tespitler, Sayıştay’ın taktirinde olan bir konu olarak konulmamış. Sayıştay denetimini yapmıştır. Sayıştay’ın tespit yapabilmesi için bütün bilgi, belge, rapor ve kayıtlar verilmiştir” açıklamasını yaptı.