BIST 9.882
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 'bu ülke bitmiş' çıkışı

Oy pusulalarının basım ihalesindeki haksız kazanç iddiası Bahçeli'nin sert tepkisini çekti

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulunun oy pusulalarının basımına ilişkin ihalesinin iptal edilerek, yenilenmesiyle ilgili olarak, ''Bu seçim sürecinde, oy pusulalarının bastırım sürecinde dahi haksız kazanç düşünülüyorsa bu ülke bitmiş demektir'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un Avrupa yakasında bazı ilçeleri gezen Bahçeli, Fatih'teki Allı Turna Kadın Derneğini ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bahçeli, YSK'nın oy pusulasının basımına ilişkin yaptığı ilk ihalenin, fahiş fiyat oluşması nedeniyle iptal edilmesi ile ilgili soru üzerine, Türkiye'nin tamamen her konuda her alanda her yönüyle çözülmüş ve çürümüş bir ülke haline geldiğini söyledi.

Üzülmekten başka söyleyecek söz bulamadığını ifade eden Bahçeli, ''Bu seçim sürecinde, oy pusulalarının bastırım sürecinde dahi birtakım aşırı ihale yoluyla haksız kazanç düşünülüyorsa bu ülke bitmiş demektir. Bu bakımdan toplum olarak hepimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Üzülmemek elde değil'' diye konuştu.

İSTANUL'DA HALKA SESLENDİ

Bahçeli İstanbul Bayrampaşa'daki mitinginde ise yine AK Partiyi eleştirmeye devam etti.

Türkiye'de işsizlik hat safada olduğunu, esnaflarda da yoksulluk olduğunu belirteren Bahçeli,  "Yoksulluk nedeniyle suça eyilimli çocuk sayısı artıyor. Türkiye'da işsizlik, yoksulluk ve asayişsizlik önemli sorun olarak birbirine bağlı durumdadır. İstanbul'da birçok insanımız nelerin olup bittiğini görüyor. Gazetelerin manşetinde veya üçüncü sayfasında sayfa sayfa cinayetler yazılıyor. Güvenlik meselesi İstanbul'un en önemli sorunu olmuştur. İstanbul'da anarşi ve terör ayrı bir sorundur" dedi.u.20110507171710.jpg

Bu olumsuzluklardan beslenen bir zümrenin ortaya çıktığını da iddia eden Bahçeli, "İktidar yandaşı olan zümre, servetlerine servet katıyor. AK Parti'ye oy verenler 'rant alanı nasıl olur?' diye gece gündüz düşünüyorlar. Kanal İstanbul, soygun düzeninin çılgın düzenidir. KOBİ'lere, fabrika sahiplerine, bir işsize, bir aç insanımıza bir ekmek kapısı bulabilirsin. Akılcı politika üreteceğin yerine, çıldırmış toplumu çılgın proje ile niye kandırıyorsun, sayın Başbakan!" diye konuştu.

Bahçeli bu iktidarın bittiğini, giderse yeni iktidarın doğuşuna vesile olacağını da belirterek konuşmalarını şöyle tamamladı: "İktidar değişirse bu tahribatın önüne geçilmiş olur. 100 temel sorun, 100 çözümle, 9 yıllık AK Parti tahribatını önleyecek projelerdir. MHP, kadrosu ile projesi ile hazırdır. Sizden iktidarı istiyorum."

BAHÇELİ EBRU YAPTI

Bahçeli, TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile birlikte geldiği dernekte, çiçekle karşılandı. Ebru sanatçısı Özlem Çolak'ın çalışmalarını izleyen Bahçeli, eline fırçayı alarak yaptığı ebru çalışmasını basın mensuplarına gösterdi. 12 Haziran'daki genel seçimlere işaret eden Bahçeli, dernek yönetici ve üyelerine şöyle seslendi:

''Derneğinizin, kadın hareketi içerisinde önemli bir yeri bulunuyor. Sivil toplum kuruluşu olarak demokratik hakkımızı ve tercihlerimizi belirlemek suretiyle Türkiye'nin geleceğinde bir karar anı oluşturmak ve bir iktidar sürecinin başlaması için katkı sağlamak size düşen önemli görevlerden biridir. Seçimde kadınları, sandık başına taşıyabilmenin, tercihlerini ortaya koyabilmelerine yardımcı olmanın, demokratik, siyasi, sosyal ve kültürel olarak da önemli olduğuna inanıyoruz. Bu görevi yerinize getireceğinize inanıyoruz.''

Bahçeli, ilk kez bir ebru çalışması yaptığını, bunun devam ettirmeyi arzuladığını söyledi.