BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım düşmesi böyle kaydedildi (video)

Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma Görevlisi Güney Nair, yıldırım düşme anını saniye saniye görüntüledi.

Abone ol

Sivas'ta pazartesi günü etkili olan yağış sırasında kamerayla çekim yapan Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma Görevlisi Güney Nair, yıldırım düşme anını saniye saniye görüntüledi.

Sivas'ta etkisini sürdüren yağışlı hava çeşitli doğa olaylarını da beraberinde getirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde de ilginç bir doğa olayı yaşandı. Şiddetli yağış sırasında fakülte önündeki otopark alanına yıldırım düştü.

Şiddetli gök gürültüsü ile birlikte gelen yıldırımın düşme anı, o sırada kamera çekimi yapan Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Güney Nair tarafından saniye saniye görüntülendi. Yıldırımın düştüğü yerde o sırada kimsenin olmaması can kaybını önledi.

Yıldırımın düşme anını kamerasıyla kaydeden Nair, "Yağış şiddetini çok arttırınca, her zaman tanık olmadığım o yağışı kameram ile pencereden görüntülemek istedim. O sırada dolu ile birlikte kuvvetli bir ışık ve gök gürültüsü oluştu. Daha sonra çekimimi izlerken 5-6 metre önüme yıldırım düştüğünü fark ettim. O anları görüntülemek ilginç bir tesadüf oldu." diye konuştu.