BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

Sivas'ı kar Batman' sel vurdu!

Haftasonu şiddetli yağış altında geçecek. Meteorolojiden 7 ilde kuvvetli yağış uyarısı var

Abone ol

Diyarbakır, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sivasta etkili olan kar nedeniyle yaylacılar geri dönmek zorunda kaldı. Batman'da ise sağanak yağmur nedeniyle sel baskınları yaşandı.

SİVAS BÖYLE KAR ALTINDA KALDI/FOTOGALERİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, saat 22.00'a kadar Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiği bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri vatandaşları, yaşanabilecek su baskını, ani sel ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

SİVAS'TA KAR SÜRPRİZİ

Sivas’ta uzun süredir aralıklarla etkili olan yağmur, bugün sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kent, kar yağışı nedeni ile sabah beyaz bir örtüyle kaplandı. Kent merkezi ve bazı ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle şaşkınlık yaşandı. 50 yaş üzerindeki Sivaslılar, kentte yıllardan beri bu mevsimde kar yağışı görmediklerini dile getirdi. Bazı yerlerde kar kalınlığı 3 santime ulaşırken belediye ekipleri de sabah saatlerinden itibaren kaldırımlarda kar temizliği yaptı.

BATMAN'I SEL VURDU 

b.20110507171212.jpg

Batman'da etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Edinilen bilgiye göre, Batman'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Karşıyaka, Hürriyet, Çamlıca ve Güneykent mahallesinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

İtfaiye ekipleri, ev ve iş yerlerinde suyu tahliye etmeye çalışırken, yolda mahsur kalan bazı vatandaşlar ise iş makineleriyle güvenli bölgelere taşındı.

Alt yapının yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, ''Her yağışta böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Kısa sürede yağan sağanak yağmur, şehri bu hale getiriyor. Yetkililerin bu sorunu çözmesi lazım'' diye konuştular.