BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Albayrak'a Ünal Aysal'dan kötü sürpriz

Yedek isteye konulduğunda kazan kaldıran Abdurrahim Albayrak'ı sakinleştiren Ünal Aysal, yine bildiğini okudu.

Abone ol

14 Mayıs’ta tarihi bir seçime sahne olacak olan Galatasaray’da başkanlığın en güçlü adayı olarak ön plana çıkan Ünal Aysal yönetiminde, Abdurrahim Albayrak krizinin “yüzeysel” olarak üzerinin örtüldüğü, gerçeğin çok farklı olduğu ortaya çıktı.

Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre Albayrak’ın, sanılanın aksine asil değil yedek listede kaldığı ortaya çıktı. Ünal Aysal tarafından önce asil listede olduğu belirtilen, ancak 22 Nisan’da Divan Kurulu’na sunulan listede kendisini yedekte gören Albayrak, ayrılma resti çekti. Bunun üzerine asil listeye alınma konusunda kendisine garanti verilen Albayrak sessizliğe bürünmüştü. Ünal Aysal ve Ali Dürüst’ün, “Seni asil listeye alacağız. Divan Başkanı İrfan Aktar’la konuşup sorunu hallederiz” sözüyle ikna edilen Abdurrahim Albayrak, Celal Gürcan’ın yedek listeye alınıp, kendisinin asilliğe terfi ettiğini sanıyordu.

Konuyla ilgili Milliyet’e konuşan Abdurrahim Albayrak, asil listeye alındığını açık açık dile getirmiş, olayın taraflarından Gürcan da, “Benim için asil ya da yedek listede olmak önemli değil” demişti.
Aysal cephesinde büyümeden önlenen bu kriz, Divan Başkanı İrfan Aktar’ın açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Aktar, Albayrak’ın yedek listede olduğunu ve değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi. Aktar konuyla ilgili olarak, “22 Nisan’da listeler bize verildi ve ondan sonra değişim olması tüzüğümüze göre söz konusu bile değil. Ancak seçimden sonra asil listeden biri istifa ederse, o zaman yedek üye asilliğe alınır” diyerek tartışmaya noktayı koydu.