BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Türk anneler çocuklarını ihmal ediyor!

Kamuda çalışan anneler yaşadıkları sorunlar nedeniyle çocuklarını ihmal ettiği belirlendi!

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen AR-GE Merkezince yapılan araştırmada, kamuda çalışan kadınların en büyük sorununun kendilerine ve çocuklarına yeterince zaman ayıramamaları olduğu belirlendi.

ANNELER VE ÇOCUKLARI/FOTOGALERİ

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Anneler Günü dolayısıyla kamuda çalışan annelerin gündelik yaşamının araştırıldığı ve toplam 538 kamu çalışanın katıldığı ankette, birebir görüşme yöntemi kullanıldı, deneklerin soruları diledikleri şekilde cevaplamaları istendi.

Buna göre, çalışan annelerin çocukları ile en büyük sorunu, sabah işe giderken ve akşam uyku saati geldiğinde yaşadıkları ortaya çıktı.Annelerin yüzde 32,3'ü sabah çocuklarından ayrılırken sorunlar yaşadığını, yüzde 30,7'si de uyku saatleri geldiğinde çocuklarının kendilerinden ayrı uyumayı reddettiğini belirtti.

Ankete katılan çalışan kadınların yüzde 85,1'i kendilerine yeterince zaman ayıramadığını belirtti. Ankette, ''Çocuklarıma yeterli zaman ayıramıyorum'' diyen annelerin oranı da yüzde 63,2'ye ulaştı. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 53,9'unun, ailesinin yakınında bir evde oturduğu belirlendi.

Ankette, ''Güvenceli bir çalışma yaşamı istiyorum'' diyen kadınların oranı yüzde 65,2 iken, bu oran çalışan annelerde yüzde 75,3'e kadar çıktı. 'En büyük korkum çocuklarıma iyi bir gelecek sağlayamamak'' diyen annelerin oranı yüzde 17,8 olurken, kadınların yüzde 62,8'i kamu iş yerlerinde baskı gördüğünü belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuya ilişkin değerlendirmesinde, anneliğin kutsal bir meslek olduğu belirterek, şunları kaydetti:

''Annelik, işlerin ağırı ve en zorudur. Böylesine ağır iş yükü ve sorumluluk gerektiren bir işin yanında bir de evinin geçimine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda kalan annelerin üzerindeki yükü hafifletmek, erkekler kadar hükümetlerin de görevidir. Ailenin yapısında ve çocuk eğitiminde yaşanan aksaklıklar ileride toplumsal boyutta sorunlara yol açmaktadır. Bir çocuğun, ilk öğretmeni annesidir. Bu nedenle devletin annelere sahip çıkması, özellikle çalışan annelere yönelik tedbirler alması ve annelerin yaşadığı sorunların, geniş çaplı olarak ele alınması gerekmektedir. Bizler, anneliğin en ağır işçilik ve en kutsal meslek olduğuna inanıyoruz. Bu vesile ile tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz.''