BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  DÜNYA

5 yıldır evden dışarı çıkmamışlar

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ölümünün ardından ilgniç bilgiler ortaya çıkmaya başladı

Abone ol

El Kaide lideri Ladin'in birlikte yaşadığı kadınlardan Yemenli Emel Ahmed Abdülfettah, son beş yıldır evden çıkmadan yaşadıklarını anlattı.

Amerikan komandolarınca öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'ın Abodadab kentindeki bir evde birlikte yaşadığı üç eşi Pakistan istihbarat servisi tarafından sorgulanıyor.

İngiliz basınında yayımlanan haberlere göre, kanlı operasyonun ardından gözaltına alınan üç kadından Yemenli Emel Ahmed Abdülfettah, kendisini sorgulayan Pakistan istihbaratına son beş yıldır evden çıkmadan yaşadıklarını anlattı.

Operasyonda bacağından vurulan genç kadının Ravalpindi'de bir hastanede tedavi altında bulunduğu tahmin ediliyor.

Pakistanlı bir emniyet yetkilisi, Emel El Seda adıyla bilinen kadının Bin Ladin'in öldürülüşüne tanık olmadığını belirterek, "Onlardan hala bilgi almaya devam ediyoruz" dedi.

Pakistan makamlarının ayrıca Amerikan komandolarının evi terk etmelerinin ardından aralarında, babasının öldürüldüğünü ve cesedinin helikoptere taşındığını gören 12 yaşındaki kız çocuğunun da bulunduğu sekiz ila dokuz çocuğu ellerinde tuttukları belirtildi.

Pakistan istihbarat servisi ISI yetkilileri, Bin Ladin'in eşlerinin sorguda yalan ifade vermelerinin önüne geçmek için soruların sırasını üç-dört günde bir değiştirdiklerini kaydettiler.

Üst düzey bir yetkili de ellerinde tuttukları dördü kadın, 17 kişiden önemli bilgiler aldıklarını belirterek, sorgulaması bitenleri serbest bırakacaklarını söyledi.

LADİN'İN EVİNDEN GÖRÜNTÜLER

El Cezire televizyonu, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğü eve ait yeni görüntüler yayınladı. ABD tarafından gerçekleştirilen operasyonla öldürülen Bin Ladin'in kaldığı evin içinden çekilen en net görüntüler olma özelliği taşıyan videonun baskından ne kadar sonra kayda alındığı bilinmiyor. Görüntülerde, Bin Ladin ve beraberindekilerin yıllarca yaşadıkları evin bahçesinde sebze-meyve yetiştirdikleri ve hayvan besledikleri anlaşılıyor. Odalardaki kan izleri dikkat çekiyor.