BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu bunu hep yapıyor

Sağlık Bakanı Akdağ, Kübra bebeğin açlıktan öldüğünü iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu'nu cehaletle suçladı

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümete yönelik eleştirilerinde dile getirdiği Kübra bebeğin açlıktan öldüğü iddiasına Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan tepki geldi. 

Kılıçdaroğlu'nun ölen bebeği cehaleti ile istismar ettiğini savunan Akdağ, ''Anne sütü ile beslenen bir çocuğun midesi beslendikten sonra 1 ila 3 saat içinde boşalır. Otopsi raporunda bir yavrumuzun midesinin boş olmasını nasıl delil gösterirsiniz? Anamuhalefet partisinin başkanı nasıl bu kadar hafiflik yapabilir? Ama Sayın Kılıçdaroğlu, bunu her zaman yapıyor'' dedi.

Bakan Akdağ, Samsun'da yaptığı açıklamada CHP'ye yüklendi. CHP'nin sağlıkta dönüşüm çalışmalarını engellediğini savunarak şunları söyledi:

''Bizim sağlıkta dönüşüm programları ile yaptığımız en önemli atılımlara CHP ve öteden beri CHP'nin çeşitli kademelerinde yönetimde olan bugün de Genel Başkanlığını yapan Sayın Kılıçdaroğlu hep karşı çıktı. Bugün Türkiye'de işçiler ve onların yakınları her hastaneden hizmet alıyorlar. Bu kanunu onlara rağmen, Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Haluk Koç'a rağmen yaptık. Şimdi CHP'nin iktidara geleceği yok. Ama eğer iktidara gelseler, Sayın Haluk Koç'a lütfen sorun, bu kanunu değiştirecekler mi? Değiştirmeleri halinde herhalde yine işçilerin işçi hastanesine gitmesi gerekecektir.''

SSK MÜDÜRÜ İKEN YALVARIYORDU

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, ''Çürüyen SSK hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri için yalvarıyorum ama alan yok'' dediğini belirten Akdağ, ''Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü iken bu açıklamayı yaptı sonra biz AK Parti Hükümeti olarak kanunu yapıp hastaneleri aynen genel müdürün söylediği biçimde Sağlık Bakanlığının çatısı altına almaya çalışınca müthiş bir direnç gösterdi. Anayasa Mahkemesine gitti. Bunu da Haluk Koç'a sorun'' diye konuştu.

TAM GÜN YASASI

Tam Gün Yasası ile ilgili de gazetecilerden Haluk Koç'a soru yöneltmelerini isteyen Bakan Akdağ, CHP'nin Tam Gün Yasası'na da karşı çıktığını belirterek, şunları söyledi:

''Biz Tam Gün Yasası'nı yaptık. Devlet hastanelerinde çalışan doktorlarımız devlette çalışırken, muayenehane açmasınlar, özel hastanede çalışmasınlar diye. Devlet hastaneleri halkın hastanesidir. Vatandaş neden bir daha para ödesin bu hastanelerde. Halkın iktidarı olan AK Parti bu kanunu da yaptı. Ama kanunu yapmayalım diye çok mücadele ettiler Anayasa Mahkemesine gittiler. Anayasa Mahkemesi kanunun özüne dokunmadı. Bu arada kader ortakları diyeceğim, Türkiye'deki tabip örgütü de onlarla beraber, Danıştaya gitti. Danıştay da bazı maddelerine dokundu ama hukuk, adalet her zaman olduğu gibi halkın lehine tecelli etmeye devam edecek, 1-2 ay içinde de neticelenecek. Şimdi Haluk Koç'a sorun, mümkün olmaz ya, 'eğer iktidar olursanız yine devlette çalışan doktorların, devlette çalışan üniversite hocalarının muayenehane açmalarının ya da özel hastanelerde çalışmalarının önünü açacak mısınız?' Sakın şu cevabı alırsanız da işin peşini bırakmayın. 'Biz açmayacağız ama herkese sabit para vereceğiz.' O zaman, 'ne kadar para vereceksiniz' diye sorun. Şimdi bu çelişkiler CHP'nin ana klasikleridir.''

SAMSUN'DAKİ ŞÜPHELİ BEBEK ÖLÜMÜ

Samsun'daki şüpheli bebek ölümünün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından ''istismar'' edildiğini söyleyen Bakan Akdağ, konuya ilişkin asıl otopsi raporunun henüz açıklanmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Burada da ekip başı olan Kılıçdaroğlu'na sormak lazım. Samsun ilimizde hayatını kaybeden Kübra bebeğin, istismarını yaptı. Neye dayanarak istismarını yaptı. Çok açık söylüyorum, cehaletine dayanarak istismarını yaptı. Bu bebeğimizin açlıktan öldüğünü söyledi. Daha önce de maalesef basın da böyle bir cehalet örneği sergilemişti. Neye dayandırıyorlar? Yavrumuzun otopsi bulgusunda midesinin boş olduğuna. Ben çocuk hastalıkları ve sağlığı profesörüyüm. Sayın Haluk Koç da hekim. Herhalde o da özellikle anne sütü ile beslenen bir çocuğun midesinin beslendikten 1 ile 3 saat içinde boşaldığını bilir. Hiçbir çocuğun hatta hiçbir insanın midesi sürekli olarak dolu olmaz. Beslenirsiniz, beslendikten bir müddet sonra mide boşalır. Yavrumuzun durumu ne idi ne değildi, adli tıp raporunun kesinleşmesinden sonra ortaya çıkacak. Ama şunu biliyoruz, bu yavrumuzun bir kardeşi kistik fibroziz bir hastalıktan hayatını kaybetmiş. Bu pankreasla ilgili bir hastalıktır. Bir çocuğun beslenmesini bozar. Kaldı ki ailesine her dönemde Valiliğimizden destek yapılmıştır. Şimdi Haluk Koç'a sorun, bu cehaletlere karşı ne söyleyecek? Otopsi raporunda bir yavrumuzun midesinin boş olmasını nasıl delil gösterirsiniz? Bir anamuhalefet partisinin başkanı nasıl bu kadar hafiflik yapabilir? Ama Sayın Kılıçdaroğlu, bunu her zaman yapıyor. Eline belge diye aldığı, önü yok, arkası yok, bilgisi yok, uzmanlığı yok, çıkıp meydanlarda vatandaşa bunları sunabiliyor.''