BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun en çok sevdiği slogan

CHP lideri Kılıçdaroğlu İstanbul'daki seçim çalışmalarında AK Parti iktidarı ve Başbakan Erdoğan'ı yerden yere vurdu

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi yönetilmediğini öne sürerek, ''AKP nede başarılı oldu?" diye sordu, yanıtını da kendi verdi: 

"Ben söyleyeyim mi? Uluslararası Saydamlık Örgütünün raporlarına göre, rüşvet vermede bir numara olmuşuz."

Hükümeti ÖSYM'nin sınav skandalları ile vuran Kılıçdaroğlu en sevdiği sloganı da açıkladı: 
"Şifreci Tayyip"

DEFOLU PARTİYİ KİMSE ALMAZ


Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki seçim çalışmaları sürüyor. Zeytinburnu'nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, partililerin açtığı ''AKP kapatılmasın, yabancılara satılsın'' pankartını görünce, ''Bu kadar defolu partiyi kimse satın almaz'' dedi.

UÇUK KAÇIK ÖNERİLERE KARNIMIZ TOK

Ülkeye demokrasi ve özgürlük getirmeye kararlı olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bu güzel ülkede, sizin için çalışacağım. Bu ülkede, bir anne 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremediği için intihar ettiyse bu ayıp, Ankara'da oturup koltuklarında keyif sürenlerin ayıbıdır. Bir kişi, çöpte kağıt toplarken yaşamını yitiriyorsa bu ayıp da koltuğa demir atanların ayıbıdır. Bunu unutmayın. Biz ne yaptık? Kendi partimizi son altı ayda bir üniversite gibi çalıştırdık. Her görüşten insana projelerimizi açtık ve 'siz de gelin, biz halkın çıkarlarını savunmak için, mutlu bir Türkiye için, herkesin mutlu olması için projeler ürettik' dedik. Eleştiren değil, proje üreten bir parti haline geldik. Artık yeni CHP, halkın sorunlarına kilitlenen, çözüm üreten bir partidir. Aile sigortası ile yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Hiç kimse birilerine minnet duymayacak. Halkın iktidarında, sağ elin verdiğini sol el de görmeyecek. Bize diyorlardı ki 'efendim siz 600 lirayı nereden bulacaksınız?' Bir sefer değil her zaman vereceğiz. Ailenin durumuna göre durum değişecek. Nasıl hesapladık? Devlette bu tür yardım yapan kuruluşları saydık, 14 kuruluş. Bunların bütçelerini topladık, onlar bilmezler, araştırmazlar, biz öğreniriz, onlar itiraz ederler. Onlar artık öneri getiremiyor. Uçuk kaçık önerilere karnımız tok. Biz bunun için mücadele ettik ve sonuçta 7 milyar lira açık var. Nitekim baktılar ki bu maya tuttu, söylediğimiz doğru. Şimdi geldiler, 'biz daha fazlasını veriyoruz' dediler. Demek ki kaynak varmış. Biz bu düzeni kabul etmiyoruz. Yoksulu sıraya dizip para vermek bizim siyasi anlayışımızda yok.''

RÜŞVET VERMEDE BİR NUMARAYIZ

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi yönetilmediğini öne sürerek, ''AKP nede başarılı oldu? Ben söyleyeyim mi? Uluslararası Saydamlık Örgütünün raporlarına göre, rüşvet vermede bir numara olmuşuz. AKP medyasına da sesleniyorum; ağzımızdan çıkan her kelimeyi anlam yükleyerek yayımlıyorlar. Kazara bunu yazsalar ne olur? Bütün hortumları kesilir ve gazeteleri çıkaramazlar'' dedi.

CHP iktidarında ''besleme basın'' olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, bütün kaynakların halk için kullanılacağını söyledi.

''Biz Türkiye'yi onlardan çok daha iyi yöneteceğiz'' diyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin iyi, okumuş yazmış, dürüst, namuslu kadroları olduğunu, bir değil beş bakanlar kurulu çıkaracak kadroları bulunduğunu dile getirdi.

ÖSYM BAŞKANINA AĞIR ELEŞTİRİLER

Kılıçdaroğlu Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Meydanı'nda yaptığı konuşmada da hükümeti hedef aldı. Hükümetin ülkeyi iyi yönetemediğini öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Allah aşkına 1 milyon 715 bin çocuğumuzun umutlarını söndüren, umutlarıyla oynayan bir siyasal iktidar, sınav yapma becerisini gösteremeyen iktidar, ülkeyi sağlıklı yönetebilir mi? Ben de biliyorum yönetemez. En beğendiğim slogan, 'Şifreci Tayyip.' Bakın ne diyor? 'Efendim baktık, şifre var ama kopya çeken yok' diyor. Güler misin ağlar mısın? 1 milyon 715 bin çocuğumuzun annelerine sesleniyorum; yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz, okula götürdünüz, eve getirdiniz, emek harcadınız, dershaneye gönderdiniz. Üniversiteyi kazansın, bizden daha iyi yaşasın diye umut beslediniz. Bunlar çocukların umutlarını mahvettiler. Bu çocuklar bir demokraside olması gerekeni yaptılar, ellerine pankart aldılar, uğradıkları haksızlığı protesto ettiler. Recep Bey, 'ben istersem karşılarına 5-10 bin genç çıkarırım' dedi. Demokrasi kafasına bakın. Çocuklar hak arıyorlar, bir dinle bakalım, bunların derdi ne ama neyi dinliyor? Ali Demir'i dinliyor. Onun da geçmişine baktık. Bir baktık, meğer en büyük kopyacı oymuş, intihal yapmış. Nereden bulurlar, nereden getirirler, nasıl güvenirler bunlara? Demek ki bir bildikleri var. Buradan Ankara Cumhuriyet Başsavcısına sesleniyorum. 'Sürprizlerimiz olacak' dedin, onlardan birini biliyorum. Senin açıklama yapmanı bekliyorum. 1 milyon 700 bin çocuğun umutlarıyla oynayanları soruşturacaksın. Çocuklarımızın geleceğiyle kimsenin oynamaya hakkı ve yetkisi yoktur.''