BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aski'nin su tarifesine tüketici tepkisi

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tokbaş ASKİ'nin okullar ile camilere farklı su tarifesine tepki gösterdi.

Abone ol

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Hakan Tokbaş, ASKİ'nin, en düşük su tarifesini, ibadethaneler, muhtarlık hizmet binaları ve spor kulüplerine uyguladığını belirterek, ''Bunun yanı sıra eğitim ve sağlık kuruluşlarına suyun metreküpü 6 TL'den verilmektedir'' dedi.

Tokbaş, ASKİ Genel Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, ASKİ'nin, tüketiciye ve tüketicinin doğrudan hizmet aldığı alana doğru akıtması gereken suyun akışını, ''kişisel ve siyasi çıkarlara doğru yönlendirdiğini ve bunun faturasını da tüketiciye kestiğini'' öne sürdü.

Eğitim ve sağlığın kamu hizmeti olarak sunulduğu kurumlarda, bir metreküp suyun fiyatı 6 TL iken, ''zengin imkanları ile kamuoyunun bildiği ve milyon dolarların hakim olduğu spor dünyasına bir metreküp suyun 0.10 TL'den verildiğini'' ifade eden Tokbaş, ''Resmi tarife üzerinden de 'özel iskonto' uygulanarak bir spor kulübüne suyun metreküpü 0.003 TL'den fiyatlandırılıyor. Dolayısıyla bir okula ve hastaneye sunulan fiyat, spor kulübüne sunulan suyun fiyatının tam 2000 katıdır'' dedi.

Tokbaş, ASKİ'nin, en ucuz su tarifesinin, ibadethaneler, muhtarlık hizmet binaları ve spor kulüplerine uygulandığını kaydetti.

Tüketicinin doğrudan hizmet almak zorunda olduğu eğitim ve sağlık sektörüne sunulması gereken öncelikli desteğin, spor kulüplerine sunulmasının ''şaşırtıcı ve düşündürücü'' olduğunu ifade eden Tokbaş, şunları kaydetti:

''Destekten ziyade suyun neredeyse bedava dağıtıldığı spor kulüplerine olan bu ilginin, tam da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Ankaragücü ile olan teması sıralarında gerçekleşmesi ise sır perdesini aralar niteliktedir. ASKİ Genel Müdürü, çeşmenin başını öte tarafa çevirip, faturasını tüketiciye kesmeye çalışmıştır. Spor kulüplerine sağlanan kolaylık, spora destekten öte kişisel menfaate alet edilmektedir. ASKİ Genel Müdürü, acilen Ankaralı tüketicilerden özür dileyerek, hatalı su tarifesini düzelttikten sonra bulunduğu makamdan istifa etmelidir. ASKİ hakkında suç duyurusunda bulunacağız.''