BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Süt üreticileri sıkıntılı!

Köy-Koop Denizli Birlik Başkanı Mehmet Varol, süt üreticilerinin sorununun devlet sorunu gibi görülmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Köy-Koop Denizli Birlik Başkanı Mehmet Varol, süt üreticilerinin sorununun devlet sorunu gibi görülmesi ve yaşanan sorunların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Denizli'de 143 kooperatife bağlı 14 bin 600 aileye hizmet verdiklerini belirten Köy-Koop Başkanı Mehmet Varol, il genelinde günde 650 ton süt üretimi yapıldığını, 86 kuruş olan sütün satış fiyatının Burdur'da yapılan toplantıdan sonra 74,5 kuruşa indirildiğini söyledi.

Süt fiyatlarının düşmesi ve et fiyatlarının artmasıyla sağımlık ineklerin kasaba verilmesi gibi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Varol, "Süt üreticileri olarak çok mağdur durumdayız. Süt üretiminde maliyeti etkileyen en büyük girdi yem fiyatları. Yem fiyatlarını denetleyen yok ve yem üreticileri zam yapıyorlar. Bunları denetleyen bir mekanizma da yok. Bunun yanında süt sanayicinin elinden çıktıktan sonra marketlerde çok pahalıya satılıyor. Bunun önüne geçilmesi içinde hiçbir girişimde bulunulmuyor" dedi.

Süt üretimini gelecekte çok büyük tehlikelerin beklediğini kaydeden Mehmet Varol, "Geçen yıl sütte büyük bir kriz yaşadık. Sütün litresi 50 kuruşa kadar düştü. Bu sene de et fiyatları çok yüksek. Sağımlık ineklerin kasaba gitme olasılığı da artıyor. Bu üzerinde durulması gereken önemli bir devlet meselesidir" şeklinde konuştu.