BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu okul Model Okul seçildi

Ülke genelindeki Anadolu öğretmen liseleri arasında yapılan değerlendirmede model okul seçildi.

Abone ol

Ülke genelindeki Anadolu öğretmen liseleri arasında yapılan değerlendirmede, Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi, model okul flaması ve beratı almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Temmuz 2009 tarihinde uygulamaya geçen, Anadolu öğretmen liseleri arasında model okul seçmelerinde, okul duvarlarının ve tuvaletlerinin temizliğinden, öğrenci başına yılda okunan kitap sayısına, okulun ÖSS'deki başarı durumundan, sınıfta kalan veya disiplin cezası alan öğrenci sayısına kadar birçok kriter yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'nce başlatılan 'Model Okul' Projesi çerçevesinde seçilen 21 okuldan biri olan Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Müdürü Muharrem Çifcibaşı, model okul olarak seçilmenin sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bu projenin Türkiye'de bulunan tüm Anadolu Öğretmen Liseleri arasında uygulamaya konulduğunu vurgulayan Okul Müdürü Çifcibaşı, "Projeye müracaat eden okullar Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri tarafından saha denetimine tabi tutuldu. Genel müdür Yardımcısı Dr. Muammer Gürbüz de geçtiğimiz yıl Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi'nin belirlenen kriterlere uygunluğunu denetlemişti. Saha denetimlerinden sonra veriler Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü 'Merkez Değerlendirme Komisyonu' tarafından belirlenen 112 kritere uyan okullar tespit edildi. Genel Müdürlükçe yapılan değerlendirme sonucu ülke genelinde 21 Anadolu Öğretmen Lisesi "Model Okul" olarak uygun bulundu. Bu okullardan birisi de Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi oldu" şeklinde konuştu.

Bu okulların müdürlerine bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından 'Model Okul Berat ve Flamaları' 16 Mart öğretmen okullarının kuruluşunun 162. yıl merkez kutlama etkinlerinde Ankara'da verildiğini belirten Çifcibaşı, model okul berat ve flamasını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun elinden aldığını söyledi.

Uygulamaları ve başarıları ile diğer okullara örnek teşkil eden Anadolu Öğretmen Liselerine verilen 'Model Okul' beratının 5 yıl süre ile geçerli olacağını vurgulayan Okul Müdürü Muharrem Çifcibaşı, "Ülkemizde halen eğitime devam eden 217 Anadolu Öğretmen Lisesi arasından "Model Okul" seçilen Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi ailesine teşekkür eder, haklı gururumuzu veli, öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.