BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karşıyaka'da tezgah dağıtıldı!

Karşıyaka Belediyesi'nce Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptırılan Kapalı Semt Pazarı'nın tezgahları sahiplerini buldu.

Abone ol

Karşıyaka Belediyesi'nce Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptırılan Kapalı Semt Pazarı'nın tezgahları noter huzurunda çekilen kurayla sahiplerini buldu.

Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Semt Pazarı 28 Mart Pazar günü faaliyete geçiyor. Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda satış yapacak 265 tezgah için 300 Pazar esnafı belediyeye başvuruda bulundu. Bahçelievler'deki Çok Katlı Pazar Yeri'nde ve Karşıyaka 2nci Noteri huzurunda yapılan kura çekiminde büyük heyecan yaşandı. Kuraya katılan Pazar esnafı çekiliş yönteminin adaletli, şeffaf, güvenli ve demokratik olduğunu belirterek, böyle bir ortamda çıkan sonucun herkes tarafından olgunlukla karşılandığını ifade etti.

Kura sonucu 265 tezgah sahibini buldu. Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada konu ile ilgili olarak şu bilgi verildi: “Karşıyaka Belediyesi ilçedeki tüm semt pazarları için icra ettiği geleneksel uygulamasını Cumhuriyet semt pazarı için de gerçekleştirerek, tezgah dağılımını kurayla ve noter huzurunda belirlemiştir. Güvenlik, tuvalet ve kafeteryanın yer aldığı ve üstü kapalı olarak inşa edilen modern semt pazarı Cumhuriyet mahallemizde Pazar günleri hizmet verecek.

Cumhuriyet kapalı semt pazarı sebze ve meyve ağırlıklı olmakla birlikte, 30 tezgahta peynir, zeytin, kuru gıda, baharat, yumurta ve balık satışı da yapılacak”