BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

AK Parti önünde Torba Yasası eylemi

Ankaralı memurlar AK Parti önünde Torba Yasası'nı protesto etti!

Abone ol
KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, meşalelerle yürüdükleri AK Parti İl Başkanlığı önünde ''Torba Yasayı''yı protesto etti.    
KESK üyesi bir grup, Kızılay Sakarya Caddesi'nde meşaleler yakıp, ''Torba Yasa iptal edilsin'', ''İşçi memur el ele genel greve'', ''Güvenceli iş, güvenli gelecek'' ve ''Sermayeye değil emekçiye bütçe'' sloganları attı.

Kocatepe Camisi yanındaki Media Eldem Sokak'ta bulunan AK Parti İl Başkanlığı yakınına gelen grup, burada da benzer sloganlar attı. 

Polisin panzerlerle yolu kapatarak güvenlik önlemleri aldığı sokakta, platform dönem sözcüsü Tuğrul Culfa, açıklama yaptı. Culfa, yasanın TBMM'de kabul edilip onay için Köşk'e gönderildiği günlerde DİSK, KESK, TMMOB VE TTB genel başkanlarının imzaladığı ortak yazıyla Cumhurbaşkanlığından randevu talep ettiklerini ve yasanın veto edilmesini istediklerini anımsattı.

Birbiriyle alakası olmayan 216 maddede oluşan kapsamlı yasanın kısa süre içinde onayladığını söyleyen Culfa, şöyle konuştu:

''Belediye işçilerine sürgün yolu açıldı. Sendikasızlaştırma kapıda. Taşeronlaşma yaygınlaşacak. Bunlar kimlerin talepleriydi? Kamu emekçileri rızaları dışında kurum içi ve kurumlar arası 6 ay ile 1 yıl arası görevlendirilebilecek. Sürgün, kural haline gelecek. Bu, kamu emekçilerine nasıl izah edilecek?

Cumhurbaşkanı yasayı onaylayarak hükümetin esnek çalışmayı, güvencisizliği ve performans sistemini içeren kamu personel rejimi uygulamasına ortak olmuştur. Emekçiler olarak biz bu yasayı onaylamıyoruz ve mücadeleyi daha da büyütmeye kararlıyız.''
Açıklamanın ardından eylemciler dağıldı.