BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Toyota'nın elektriklisine büyük ilgi

Toyota'nın Hybrid Synergy Drive teknolojisine sahip Elektrikli IQ, büyük ilgi gördü!

Abone ol
Japon otomobil üreticisi Toyota, çevreci teknolojiler ile geliştirdiği modellerini Cenevre Motor Show'da görücüye çıkardı. Bunlardan alternatif enerjilerin bir arada kullanımına imkan tanıyan Hybrid Synergy Drive teknolojisine sahip Elektrikli IQ, tüketicilerin ilgi odağı oldu.
Toyota, Cenevre Motor Show'da çevreci teknolojilere olan güvenini bu sene de gözler önüne serdi. Hybrid Synergy Drive teknolojisi ile donatılan yeni modeller Elekrikli IQ, Yaris HSD konsept ve dünyanın favori hibrid otomobilinin 7 koltuklu yeni versiyonu Prius+ modellerinin dünya prömiyerleri Cenevre'de yapıldı. Fuarda, spor otomobil kavramına ayrı bir perspektif getiren FT-86 II Konsept ise spor otomobilleri tutkunlarının gözdesi oldu.
İnovatif teknolojileri ve akıllı tasarım detayları ile dikkat çeken Elektrikli IQ EV prototip, kompakt lityum iyon pil ile donatıldı.
 
3 metrenin altındaki uzunluğuna rağmen 4 kişilik oturma kapasitesi sunan elektrikli IQ, sıfır emisyon ve 10r5 kilometreye varan elektrikli sürüş menzili ile dikkat çekiyor. 125 kilometrelik maksimum hıza çıkabilen IQ EV, 100/200 V ile yüzde 80'i çabuk şarj istasyonlarında 15 dakikada şarj edilebiliyor. Tam hibrid (HV), Şarj edilebili hibrid (PHV) ve yakıt hücreli hibrid araçlar (FCHV) paralelinde yapılan Elektrikli Toyota IQ, 2011 boyunca Avrupa'da kiralama yöntemiyle test edilecek ve tüm mühendislik hizmetlerinin tamamlanmasının ardından 2012 yılında piyasaya sunulacak.
Toyota geniş aileler için 7 koltuklu Prius+ modeliyle farkını yine ortaya koydu. Dünyanın ilk seri üretim tam hibrid aracı olan Prius, üçüncü nesil otomobillerini lanse ederken rakipleri mevcut ürün çeşitlerinden dönüştürdükleri ilk hibrid ürünlerini tanıtıyorlardı. Küresel satışları 2,1 milyon adedi geçen Prius, güvenilirlik, dayanıklılık ile kullanıcılarına sunduğu düşük maliyet konularında güven veren ve tercih edilen araç olma hüviyetini de devam ettiriyor. Avrupa'daki ilk 7 koltuklu tam hibrid araç olma özelliğini taşıyan Prius + dünya prömiyerini Cenevre Motor Show'da yaparken, ziyaretçilerin de ilgisini çekmeyi başardı.
Kullanım kolaylığı olan Toyota Prius +, Elektrikli (EV) mod özelliği ile motorun sessiz çalışmasını mümkün kılarken, ECO mod hibrid sistem verimliliğini artırarak yakıt ekonomisi getiriyor. Power mod seçeneği de sistem performansını destekliyor. Bütün bu özellikleriyle Prius + 2012 yılından itibaren yollarda boy göstermeye başlayacak.