BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tuğluk: PKK açık kapı bıraktı, son söz Öcalan'ın

Demokratik Toplum Kongresi eş başkanı Aysel Tuğluk, PKK'nın ateşkese son vermesini BBC Türkçe'ye değerlendirdi: PKK açık kapı bıraktı, son söz Öcalan'ın.

Abone ol

PKK'dan gelen, eylemsizlik sürecine son verildiği açıklaması bir çok çevrede şaşkınlık yarattı.

Zira örgütün cezaevindeki lideri Öcalan, on gün önce yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde, somut demokratik çözümün belirip belirmediği yönünde bir açıklama yapacağım" demişti. 13 Ağustos'ta ilan edilen ve Haziran'daki seçime kadar devam etmesi öngörülen eylemsizliğin akıbetini bu açıklama belirleyecekti.

Ancak örgüt liderini beklemedi. KCK dünkü açıklamasında, hükümeti hiçbir adım atmamakla suçladı ve karşılık bulmayan taleplerini hatırlattı: Mevsim nedeniyle operasyonlarda azalma olmasına rağmen Kürt siyasetçilere yönelik operasyonların sürmesi, KCK davasında ana dilde savunmanın kabul görmemesi ve sanıkların tutuklu yargılanması, Öcalan'ın koşullarında iyileştirme olmaması, Adalet ve Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulması fikrinin kabul görmemesi ve seçim barajının indirilmemesi...

Peki bu açıklama çözüm umutlarının tamamen kaybolduğu anlamına mı geliyor? Murat Baykara Demokratik Toplum Kongresi eş başkanı Aysel Tuğluk'a sordu.