BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  MEDYA

Ahmet Kurucan'dan Hayrettin Karaman'a olay yanıt

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan, ilahiyatçı Hayrettin Karaman'a yanıt verdiği bugünkü yazısını tartışma yaratacak bir cümleyle bitirdi.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan, yolsuzluğun hırsızlık olmadığını söyleyen Yeni Şafak gazetesi yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman'a köşesinden ağır bir yanıt verdi.

Ahmet Kurucan, Hayrettin Karaman'ın “AK Parti Müslümansa ben Müslüman değilim kardeşim” diyen insanların eline bir delil daha verilmiş olduğunu ileri sürdü.

80 YAŞINDA, MAKAM İÇİN YAZMAMIŞTIR

"Öncelikle şunu ifade edeyim; şahsen ben yaşı 80’ine dayanmış -Allah ömrünü müzdâd kılsın- bir insanın dünyevî makam, para, şöhret vb. saikalarla böyle bir yazı yazacağına ve pozisyon alacağına ihtimal vermem. Şöyle düşündüm; Hoca’nın ilmî kifayeti meydanda. Bununla beraber siyasî içerikli AKP ve hükümet canibini hep haklı gösteren yazılarıyla siyasî tercihte bulunuyor ve inandığını söylüyor" diyerek yazısına başlayan Ahmet Kurucan, Hayrettin Karaman'dan yolsuzluklar için yeni bir tanımlama getirmesini de istedi.

BİLEZİK ÇALMAK MI, YOLSUZLUK MU?

Ahmet Kurucan, Hayrettin Karaman'a şu soruyu sordu: "Hafifleştirme deyip girdiğim bu yolda Hocaya bir soru sormak isterim; diyelim ki âdî hırsızlık kapsamında 5 tane bilezik çalan bir hırsız mı yoksa 'İslam fıkhında da böyledir' diye kabullendiğiniz yolsuzluk kapsamı içine giren ve bugünü itibarıyla 77 milyonun, etkileri açısından da gelecek nesilleri zarara katlanmayı mecbur kılan eylemleri yapma mı daha zararlıdır? Eğer yolsuzluklar 5 altın bileziği çalmaktan daha zararlı ise, 5 bileziği çalan hırsızın hükmü meydanda, pekala 77 milyonun hukukuna tecavüzü, gelecek nesillerin maddî ve manevî kayıplarını netice veren yolsuzlukların hükmü nedir?'

AK PARTİ MÜSLÜMANSA...

Ahmet Kurucan yazısını, tartışma yaratacak şu satırlarla bitirdi:

Bitirirken; “Dağ fare doğurdu” maalesef ve bu yazı ile Hilmi Yavuz misali “AK Parti Müslümansa ben Müslüman değilim kardeşim” diyen insanların eline bir delil daha verilmiş oldu. Yazık! Asım’ın ruhuna muvafık nesil yetiştirmek için yola çıkanlar Asım’dan uzaklaştıkça uzaklaştılar.