BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Bayraktar'dan Yüce Divan çıkışı!

5 Ocak'ta 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan kararı belli olacak. Bu tarihten önce ise Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'la ilgili:"Dosyam düştü, korkmuyorum" dediği iddia edildi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu’nun 22 Aralık’taki komisyon toplantısından bir gün önce 4 eski bakana “Yüce Divan’a gidin” dediği iddiası da kulislere bomba gibi düştü. 4 eski bakanla ilgili gözler 5 Ocak tarihine çevrilirken Erdoğan Bayraktar'ın diğer bakanlardan ayrı tutum takındığı iddia edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Erdoğan Bayraktar yakın çevresine, “Yüce Divan’a gitmekten korkmuyorum. Dosyam düştü, neye dayanarak gönderecekler? Gidersem, hakkımdaki iddiaların hepsinin açıklamasını yaparım” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘soruşturma’ konusunda 2’nci kez bir araya geleceği belirtiliyor. Parti yönetimi, ‘komisyon kararına rağmen’ Genel Kurul’da AK Parti oylarıyla yaşanabilecek bir sürprizi de gözardı edemiyor. Bu iki konudaki analiz raporları, parti yönetimine ulaştırıldı.

YENİ YILIN İLK OLAYI

Eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialar üzerine kurulan Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’nun 5 Ocak’ta yapacağı toplantı, yeni yılın ilk önemli siyasi olayı olarak tarihe geçecek.