BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.395,54
HABER /  MEDYA

Ekrem Dumanlı dünya liderlerini göreve çağırdı

Türkiye'de faşist yönetimin olduğunu iddia eden Ekrem Dumanlı, yazdığı mektubu dünya liderlerine yolladı.

Abone ol

Bütün dünya liderlerine mektup göndererek, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını, medya ve ticari şirketlerin tehdit altında olduğunu savunan Dumanlı, uluslararası kamuoyunu Türkiye'ye karşı göreve davet etti.

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıkarılan Ekrem Dumanlı'dan çok konuşulacak bir hamle.

Türkiye ve dünyada çok sayıda isim ve kuruluşa mektup yazan Dumanlı, yazısına mahkemedeki olay savunma görüntülerinin link adresini de eklemeyi ihmal etmedi.

KİMLERE GÖNDERİLDİ?

Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın yazdığı mektup, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu grubu bulunan siyasi parti liderleri, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’nin yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve parti genel başkanlarıyla, basın meslek kuruluşları, TÜSİAD, TOBB, TUSKON gibi  iş dünyasının önemli çatı kuruluşlarına gönderildi.

BÜTÜN ŞİRKETLER TEHLİKE ALTINDA İDDİASI

İki makale ve bir haber sebebiyle suçlandığını öne süren Dumanlı, asılsız ihbar mektupları ile gerçekleşecek tutuklamalar sonrası Zaman ve STV'ye el konulacağını yazdı.

Dumanlı, mektupta "Türkiye’de bütün medya kuruluşları ve ticari şirketler artık tehlike altındadır. Basın özgürlüğü ve fikir hürriyetinin ayakta kalabilmesi için demokrasiye, medya özgürlüğüne ve evrensel hukuka inanan sizlerin desteğini bekliyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.