BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.431,51
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu: O çocukla konuşmak isterim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla önce tutuklanan sonra serbest bırakılan 16 yaşındaki liseli hakkında flaş açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan ve ardından itiraz sonucu serbest kalan Konya'daki 16 yaşındaki liseli M.E.A. ile de konuşmak istediğini söyledi.

ATV ve A Haber ortak yayınında “Başbakan ile Gündem Özel” programına katılan Davutoğlu, ''Bir amcası olarak çağrım olabilir. Şunu sorarım: Evladım sen niye hakaret ettin, Cumhurbaşkanımızla ne meselen var'' dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

erdogana-hakaret-eden-cocuk.jpeg

"ŞU HAKARET DİLİNİ BİR TERKEDEBİLSEK"

Hakaret bir suçtur. Hangi şartlarda, ne söyledi onu bilmiyorum. Çocuk olması üzüntü verici. Bir tahrikle yönlendirildiyse onun araştırılması lazım. Son zamanlarda cumhurbaşkanımıza hakaret öyle bir noktaya getirildi ki muhalefet tarafından, çocuklara kötü örnek oluyor. Toplumsal hayatta en çok üzen olay beni. Şunu mazur mu göreceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek doğru mu? Çocuk olması üzüntü verici ama bir hukuki süreç olması lazım, serbest bırakılmış işte. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım. Şu hakaret dilini bir terk etsek.

"O ÇOCUKLA KONUŞMAK İSTERİM"

Madem çocuk dendi, bunu zikretmeyecektim ama evladıma söz vermiştim. Bir gazetede manşet atıldı. ‘Kötü not verdiği için hocanın okulu değiştirildi’ denildi. Yalan iftira bir haberi yapmak nasıl bir ahlaktır. Kesinlikle böyle bir olay yok, benim haberim yok. Bir yetkili gidip konuşmuş değil. Özel bir muamele yapsam özel okula gönderirim. Hukuki olarak gereğini yapacağız. Başbakan çocuğu olmak suç mu? Yüreğime dokunduğu için söylüyorum. Bizim o çocuk, çocuk değil mi? Başbakan çocuğu olmak orada olan travmayı mazur gösterir mi? İsyan ediyorum. Bir özür bekliyorum bu yayını yapanlardan.

Ben o oğlumuzla da konuşmak isterim. Bir amcası olarak çağrım olabilir. Şunu sorarım: ‘evladım sen niye hakaret ettin, Cumhurbaşkanımızla ne meselen var.’ 16 yaşındaki çocuk neden Cumhurbaşkanımıza hakaret etsin.”

CUMHURBAŞKANI'NIN BAKANLAR KURULU'NA BAŞKANLIK EDECEK Mİ?

Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği yönündeki iddialarla ilgili olarak da "5 Ocak'ta böyle bir toplantı yok, ancak Cumhurbaşkanının Bakanlar Kuruluna başkanlığının daha önce örnekleri görüldü" ifadesini kullandı.