BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan Sabah'a bomba PKK yanıtı

Ahmet Hakan 'CNN Türk'ün canlı yayınında terör örgütü propagandası yapıldı' suçlamasına bugünkü yazısında yanıt verdi.

Abone ol

CNN Türk'te "Tarafsız Bölge" programında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin "PKK terör örgütü değildir" sözü ortalığı karıştırdı.

Büyük tartışmalara neden olan bu sözler sonrası eleştiri okları programın moderatörü Ahmet Hakan ve CNN Türk'e çevrildi. Sabah gazetesi olayı twitterdan "CNN Türk'te skandal sözler" diye verince, Ahmet Hakan'dan yanıt gecikmedi.

Programda PKK'nın dünyanın "terör örgütü" olarak tanıdığı bir örgüt olduğunun defalarca altını çizdiğini iddia eden yazar, "Hepsini Allah'a havale ediyorum." diye yazdı. Ahmet Hakan, programda Tahir Elçi'nin sözlerine programda şiddetli şekilde yedi kez itiraz edildiğini savundu.

SABAH'A SORUYORUM: DOKTOR BU NE?

Sabah yazarı Emre Aköz'ün 2013 yılının Ocak ayında 'PKK bir terör örgütü değildir' dediği gazete küpürünü köşesine taşıdı:sabah

İşte Sabah'ta yayınlanan yazıdan cümleler:
-PKK bir terör örgütü değildir.
-100 kişiyle sınır karakoluna saldıran, ağır makineli tüfekler kullanan, halktan destek alan, 30 bin ölüme rağmen varlığını sürdüren bir örgüte terör örgütü demek, kendini kandırmaktır.
-Dolayısıyla Öcalan'a terörist demek, denize "göl" demek gibi bir şey...
-Bir Kürt ulusalcısı olarak, siyasal amacına ulaşmak için şiddeti kullanan bir politikacıdır Apo...
(Sabah Gazetesi... 16 Ocak 2013... Emre Aköz'ün yazısı.)

ARSIZLIK

Emre Aköz'ün yazısıyla Sabah gazetesini fena avlayan Ahmet Hakan, yazısını "Kendi terör propagandasını görmeyen Sabah gazetesi, başkalarının yapmadığı terör propagandası üzerinde tepiniyor. Arsızlık, utanmazlık, riyakârlık bu değilse nedir?" diye sorarak tamamladı?

Yazının tamamı için