BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.490,39
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meral Akşener hanımefendiyi ben almadım

Meral Akşener MHP milletvekili adayı neden yapılmadı? Devlet Bahçeli'ye Habertürk'te bu soruldu gelen yanıt hayli sert oldu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Meral Akşener ile ilgili ilk kez konuştu. Partinin değil Akşener'in sorgulanması gerektiğini söyleyen Bahçeli, Sinan Oğan'ın ise partiden ihraç edildiğini açıkladı.

Bahçeli, Meral Akşener'in aday gösterilmemesiyle başlayan tartışmalara son noktayı koydu. Habertürk'te katıldığı canlı yayında Didem Arslan'ın Meral

 Akşener, Tuğrul Türkeş ve Sinan Oğan'ın adaylıklarının sorulması üzerine Bahçeli net konuştu.

Bahçeli, Meral Akşener'i neden aday yapmadınız sorusuna şu yanıtı verdi:

"Öbür hanımefendiye bahsederseniz... İstanbul Büyükşehir adayımız, 2007 yılında milletvekilimiz, aynı zamanda Meclis Başkan Vekilimiz, 2011 yılında milletvekilimiz, aynı zamanda Meclis Başkan Vekilimiz.

ULUORTA KONUŞULACAK KONULAR DEĞİLDİR

7 Haziran'da milletvekili seçildi. 1 Kasım için aday olarak müracaat etti, listeye girmedi. Listeye almayan benim. Bunun sebepleri vardır. Uluorta konuşulacak konular değildir.

HANIMEFENDİ BİRAZ DİNLENECEKLERDİR

Hepsine geçmiş dönemde bu değerleri vererek, her türlü konuma taşıdığınız insan sorgulanmıyor da, Milliyetçi Hareket Partisi sorgulanıyor. Milliyetçi Hareket Partisi, bir kişinin gündemiyle yönlendirilecek bir parti değildir. Hanımefendi biraz dinleneceklerdir."

İşte Bahçeli'nin o açıklamaları;