BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ve Obama'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri BaşkanıBarack Obama arasında bu gece bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, DAEŞ ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğini masaya yatırdı. Ayrıca iki lider PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmede, DAEŞ ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğini ele aldı.

ABD Başkanı Obama, 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak taziyelerini iletti, ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlere karşı ABD olarak Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını belirtti.

İki lider, Suriye'de siyasi geçiş süreci için gerekli koşulların oluşturulması amacıyla DAEŞ'e yönelik askeri baskıyı artırmanın ve ılımlı muhalefeti güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu teyit etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda da mutabık kaldı. İki lider, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir ivme yakalandığına değinerek, soruna çözüm bulmaya yönelik çabaları desteklediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Antalya'da yapılacak olan G-20 zirvesinin gündem konuları hakkında da görüş teatisinde bulundu.