BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.443,23
HABER /  DÜNYA

Hava sahası ihlalini Rus komutan anlattı

Rusya; Savaş uçaklarının 3 ve 4 Ekim tarihlerinde Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlalini izah etmeleri için Türkiye’ye askeri uzmanlardan oluşan bir heyet gönderdi.

Abone ol

Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Dronov başkanlığındaki askeri heyet, Genelkurmay Başkanlığı’na gelerek hava sahası ihlali ve alınan önlemler konusunda bilgi verdi.

3 Ekim ve 4 Ekim’de Rusya ait SU-40 ve SU-24 savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmişti. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, iki gün arayla üst üste Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmış ve protesto notası verilmişti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de, yaptığı açıklamada, Rusya’dan askeri heyet talebinde bulunulduğunu belirtmişti.

Genelkurmay Başkanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, şu bilgiler yer aldı:

“Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Dronov başkanlığındaki bir askeri heyet, 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde meydana gelen Türk hava sahası ihlallerinin nedenlerini açıklığa kavuşturmak ve ihlallerin tekerrürünü önlemek maksadıyla alınan tedbirler hakkında, 15 Ekim 2015 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’na gelerek bilgi paylaşımında bulunmuştur.”