BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı'dan IŞİD-PKK iddiası!

Ankara'daki saldırıyla ilgili olarak IŞİD ve PKK'nın işbirliği yaptığı iddialarına eski istihbaratçı Hanefi Avcı'dan itiraz geldi. Avcı, bu tür illegal örgütlerin işbirliği yapmalarının makul olmadığını ileri sürdü.

Abone ol

Emniyet Eski İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili ortaya atılan "IŞİD-PKK işbirliğiyle yapıldı" iddialarının makul olmadığını iddia etti. Bir kaç twitter hesabından atılan tweetlerin o olayın faillerini de vermeyeceğini söyleyen Avcı, devlet içinde hala bir takım küçük grupların bulunduğunu, bu grupların istihbarat birimlerinde saçma sapan şeyler yaptığını iddia etti.

Hanefi Avcı, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Susurluk benzeri yapıların hala devlet içerisinde bulunmaya devam ettiğini söyleyen Avcı, bu grupların özellikle istihbarat birimlerinde saçma sapan işler yaptığını iddia etti. Avcı programda şunları söyledi;

"Açıklamaları (saldırıyla ilgili) hep işin içerisindeki insanlar yapsaydı, iyi olurdu.

Devlet içinde küçük küçük gruplar var. Bunlar özellikle istihbarat birimlerinde saçma sapan şeyler yapıyorlar

 Böyle olmassa yanlış anlaşılmalar olur. Deniyor ki işte bazı insanlar tweet attı. Bu insanlar şunu söyledi, bunu söyledi. İnsanlar çok şey söyleyebilir. Efendim orayı provoke etmek için yahut insanlar katılmasın diye tweet atarsınız, bombalanacak dersiniz. Yapılan büyük şeyleri böyle küçük şeylerle anlatmaya çalışmak devleti ileride zor durumda bırakır. Daha serin kanlı olmak gerekiyor böyle konularda. 

PKK-IŞİD İŞBİRLİĞİ YAPTI İDDİALARI

İllegal örgütlerin, mesala PKK ile IŞİD'in anlaşma yapması makul de değildir. Bence bu meseleyi konusunda uzman savcılık ya da emniyetin yapması gerekir. 

DEVLET İÇİNDE GRUPLAŞMA VAR

Susurluk'da böyle bir olayı gördük, ortaya çıktı ve ifademizi verdik. Amacımız da oydu. Sonra 2010 yılında cemaat örgütlenmesini gördük o da ortaya çıktı. Şimdi de devlet içerisinde küçük küçük gruplar var. Devlet daha önce cemaat olayını yaşadı ve gerekli tedbirleri almadı. Şimdi de yine aynı basireti gösteremiyor. Yine küçük küçük grupçuklar var ve düzeni bozuyorlar.

"SAÇMA SAPAN ŞEYLER YAPIYORLAR"

Devletin yönetimi emniyetin içerisinde, özellikle istihbarat içerisinde bu tür ideolojik düşüncelere yer vermemelidir. Bizim en çok rahatsız olduğumuz ama fazla dillendirmediğimiz şeyler var. Belli ideolojinin belli cemaatin insanları var ve orada saçma sapan işler yapıyorlar. Akılla, mantıkla izah edilmeyecek şeyler bunlar"