BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.469,57
HABER /  GÜNCEL

O canlı bombanın ablasından şok itiraflar!

Ankara'yı kana bulayan ve 99 kişinin ölümüne neden olan canlı bombalardan biri olduğu iddia edilen Ömer Deniz Dündar’ın ablası Fatma Dündar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

ANKARA’daki canlı bombalardan biri olduğu iddia edilen Ömer Deniz Dündar’ın ablası Fatma Dündar ’in iki yıl önce hem Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) hem de Cumhurbaşkanlığı’na ihbar ve şikâyette bulunduğu ortaya çıktı.

İki kardeşin Suriye’ye gitmesinden sonra anne Asiye Dündar, 9 Eylül 2013’te Adıyaman Fatih Polis Merkezi’ne başvurdu.

“Adıyaman’da birçok genç Suriye’ye götürülüyor.

 Ardından abla Fatma Dündar, 18 Eylül 2013’te Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BIMER) gönderdiği 789498 numaralı başvuru ve şikâyette, “Adıyaman’da birçok genç Suriye’ye götürülüyor. Benim iki kardeşim 15 gündür yok. Emniyet güçlerine kayıp ihbarı yaptığımız sırada öğrendik ki bizim gibi 100’e yakın aile mağdur ve bu soruna kimse çözüm bulamıyor” dedi. Abla Dündar, 24 Eylül 2013’te Cumhurbaşkanlığı’na yaptığı ihbarda da şunları yazdı:



‘CİHAT İÇİN GÖTÜRÜLDÜ’

“Sayın Cumhurbaşkanım, 20 yaşında ikiz erkek kardeşlerim Suriye’ye cihat düşüncesi adı altında kaldırılıp götürüldü. Devletin bu olaya el atmasını bekliyoruz. Çaresiz durumdayız. Ne emniyet güçleri ne de savcılık bu olaya el attı. Sizden yardım bekliyoruz. BIMER’e aynı şekilde yazdık, henüz geri dönen olmadı. Aileler perişan oldu.”

ADIYAMAN'DA VATANDAŞLAR RAHATSIZ

Çocukları IŞİD'e katılan bazı ailelerin şikayetinin ardından geçen yıl ocak ayında kapatılan İslam Çay Evi'nin bulunduğu işyerini kiralayanlar da burasının herkesin IŞİD'in merkezi olarak gösterildiği için iş yapamadıkları gerekçesiyle kapattı. Aylardır boş olan işyerinin bulunduğu sokaktaki esnaf iş yapamamaktan şikayet ederken, esnaf ve vatandaşlar ise Adıyaman'ın IŞİD ve bombalı saldırılar ile anılmasından rahatsız olduklarını dile getiriyor. Adıyaman'ın huzur şehri olduğunu ve terör örgütüne katılan kişilerin saldırılarının tüm şehre mal edilmesinden şikayet eden vatandaşlar, "Kendini bilmezlerin veya kandırılmış insanların yaptığı yanlışı tüm şehre mal etmeye çalışmak hepimizi üzüyor. Şehir dışına çıktığımızda tepki alacağımız endişesiyle Adıyamanlı olduğumuzu söylemeye çekinir hale geldik" dedi.