BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  DÜNYA

Afrin haritasına bakın! Afrin'e ne kadar kaldı nereler alındı?

AFRİN harekatında 32. güne girilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan yakında kent merkezi kuşatılacak haberini verdi. Haliyle de Afrin'de ne kadar yer alında merkeze kaç kilometre yol kaldı merak konusu oldu. İşte son Afrin haritası ve alınan yerler;

Abone ol

Afrin'e yönelik Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı herekatı tüm hızıyla sürerken bölgeden son dakika haberler de arkaya arkaya geliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri harekatın 32. gününde yayınladığı açıklamada 1715 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

TSK'nın Afrin yolunda aldığı köy sayısı da hızla artıyor. Bugün sabah saatlerinde Sorani, Heyyani, Zeytune, Çarkanlı ve Arpaviran köyleri teröristlerden kurtarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti grubunda yakında TSK'nın Afrin kent merkezi kuşatacağını açıkladı. Peki Afrin'e ne kadar yol var, şu ana kadar nereler alındı? Bu sorunun yanıtını en iyi Afrin haritası veriyor. İşte Anadolu Ajansı'nın geztiği son haritaya göre 32 günde alınan yerler;

BUGÜNE KADAR ALINAN YER SAYISI : TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 55'i köy, 4'ü köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 81 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

AFRİN : Afrin Suriye'nin kuzey batısında, Halep iline bağlı ilçe konumunda. Suriye hükümeti 2012 yılında bölgeden çekilince Afrin'i terör örgütü YPG ele geçirdi. Türk silahlı Kuvvetleri de 20 Ocak 2018 tarihinde Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatını başlattı.

2004 tarihli nüfus sayımına göre Afrin kent nüfusu 64 bin 758 kişi; kırsal nüfusla beraber ilçe genelinde toplamda 172 bin 95 kişi yaşamaktaydı. Geçmişte Afrin ve çevresinde 200 bine yakın bir nüfus bulunuyordu fakat Suriye İç Savaşı nedeniyle yaşanan göçler ile bu sayı 500.000'e ulaştı. Nüfusun %50'sini Araplar, %42'sini Kürtler ve kalan %8'ini ise Türkmenler oluşturmaktadır.