BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

5 askerimizi şehit eden o silah ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO birliklerinin beraber yürüttüğü ve Afrin'e yapılan operasyonda çarpıcı detaylar gelmeye devam ediyor. 5 askerimizi şehit verdiğimiz saldırıda kullanılan Konkurs füzesi'de ele geçirildi.

Abone ol

Bugüne kadar binlerce teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda ekipler, Racu tepesinde PKK/PYD/YPG teröristlerine ait bir çok mühimmat ele geçirdi. Sabah gazetesinin haberine göne ajanslara düşen fotoğraflarda Şubat ayının başında tankımıza yapılan ve 5 kahraman askerimizi şehit verdiğimiz saldırıda kullanılan Konkurs füzesi'de ele geçirildi.

Her fırsatta verdiği silahları DEAŞ'la mücadele için kullanıldığını iddia eden ABD yönetimi bir kez daha açığa düştü. Zeytin Dalı Operasyonu'ndan son dakika haberler ve detaylar gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Özgür Suriye Ordusu'nun birlikte yürüttüğü terör örgütü PKK/YPG/PYD'li teröristlere darbe üstüne darbe vurulmaya devam ediyor. Şubat ayının başında Afrin'de terör örgütü PYD/PKK üyeleri tankımıza saldırıda bulunmuş, bu saldırı sonucu 5 kahraman askerimiz şehit olmuştu.



Saldırının ardından Türk jetlerimiz, tankın vurulduğu bölgeye hava harekatı düzenlenleyerek teröristlerin üzerine bomba yağdırmıştı. Bombardıman sonucunda onlarca terörist etkisiz hale getirilmişti. 19 Şubat itibariyle Afrin'de teröristlerden temizlenen bölgelerde arama çalışmalarını sürdüren ekipler, Racu beldesine hakim 687. Tepe'de YPG'lilere ait bir çok silah ve mühimmat ele geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ele geçirdiği mühimmatlar arasında, 1 adet 14,5'lik doçka tüfeği ve 1 adet 12,7'lik uçaksavar ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında daha önce YPG'li teröristlerin tankımıza saldırarak askerlerimizi şehit ettiği saldırıda da kullanılan Konkurs füzesi de var. ABD'nin YPG'ye verdiği bu anti tank füzesi Rus yapımı.