BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

3 PKK'lının cenazesinde Öcalan şoku!

Paris'te öldürülen 3 kadın PKK'lının cenazeleri bugün toprağa veriliyor. Diyarbakır'dan yansıyan görüntüler Habur'u anımsatıyor!

Abone ol

İNTERNETHABER - İkinci Habur olur endişesi ile başlayan 3 PKK'lının Diyarbakır'daki cenaze töreni ilginç bir manzara ortaya koydu.

Tören, Habur'dan çok Hrant Dink'in cenazesini hatırlattı. Ellerdeki pankartlardan yansıyan manzara aynıydı.

CENAZE TÖRENİNDE OLMAYAN TEK ŞEY

Cenaze töreninde polis yerine BDP'liler önlem aldı. Ama çok daha önemlisi törende olmayan bir fotoğraftı. Hemen her gösteride görmeye alışkın olduğumuz Öcalan posteri bu kez taşınmadı. Tek bir fotoğrafı dahi cenazede yer almadı. (DEVAMINI OKU)
pkk-cenaze.jpg
CENAZELER MEMLEKETLERİNE YOLLANDI:
Diyarbakır'da düzenlenen tören olaysız noktalandı. Törenin ardından Sakine Cansız'ın Tunceli'ye, Fidan Doğan'ın Kahramanmaraş'a, Leyla Söylemez'in cenazesi ise memleketi Mersin'e gönderildi..

AİLELER HALKI SELAMLADI: Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in aileleri meydandaki kalabalığı selamlayarak konuşma yaptı.

"Bu hüzünlü günümüzde bu kadar yoğun şekilde bize destek vermeniz bizi gururlandırıyor. Ne yazık ki bugün aramızda olmayan biri var. Onlar savaştan yana olmadılar. Kürt halkının onurlu haklı mücadelesini tüm dünyaya duyurabilmek için her yeri adım adım dolaştılar. Onlar Kürt halkının sesi oldular."

HERKES SİYAH VE BEYAZDI

Cenaze törenine katılan herkes aynı şekilde giyindi. Siyah kıyafetlerin üzerine beyaz atkılar atıldı. Siyah yası, beyaz atkı ise barışı simgeliyor. (DEVAMINI OKU)

SELAHATTİN DEMİRTAŞ : BARIŞ MESAJI *Amed Meydanı böylesine barışa hazır olduğu sinyalini mesajını gönderiyor. Bu topraklar kana doydu bu topraklara savaş zihniyetini gönelim diyorsanız biz hazırırz. Barışı beklediğimiz günlerce Malatya morgunda 11 PKK'lı genç var. Tüm değerlere saygı göstermek halkın hakkıdır .Hem savaşırım hem barışırım olmaz. Bu halk cesurdur o nedenle barışa hazırdır. Siz hazırsanız barış meydanı böyle olur? Bu fırsata artık kaçırmayalım. Artık bu topraklarda gençler yeterince öldü diyorsak bu fotoğrafı herkes iyi okusun.

GÜVENLİĞİ POLİS YERİNE BDP SAĞLADI

6 ilden gelen takviye ekiplerle birlikte yaklaşık 8 bin polis kentte yoğun güvenlik önlemi aldı. 3 polis helikopteri sabah saatlerinden itibaren kentin semalarında dolaşmaya başladı. Zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ise yürüyüş yapılan bölge ve törenin yapılacağı alanın yaklaşık 500 metre gerisinde konuşlandı. (DEVAMINI OKU)

CENAZELER PKK BAYRAĞINA SARILDI

Cenaze töreninde dikkat çeken bir ayrıntı tabutların PKK bayrağına sarılmış olmasıydı. İstanbulda iken cenazelerin üzerinde çok başka bir renkte bayrak vardı. (DEVAMINI OKU)

diyarbakirdaki-pkk-cenazesi.jpg

AHMET TÜRK KÜRTÇE KONUŞTU :

*''Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçten büyük hassasiyet beklenmektedir. Bugün 3 yoldaşımızı kaybettik. Bugün yine halkların kardeşliğini esas alan yaklaşımı halkımız göstermektedir.

Ancak barış karşılıklı saygıyla oluşur. Barış halkların birbiri tanıması ile oluşur. Barışta adalet eşitlik olmalıdır.Barışı ancak o zaman sağlayabiliriz.''

HRANT DİNK'İN CENAZESİ GİBİ

Türkiye ikinci Habur olmasından endişe ettiği bir cenaze törenine sahne oluyor. Diyarbakır'daki törenden yansıyan görüntü Hrant Dink'in cenazesi hatırlatıyor. Açılan pankartlarda "HEPİMİZ SAKİNEYİZ" yazısı dikkat çekiyor.

1.20130117121408.jpg