BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL

PYD ile muhalifler yine birbirine girdi

Rasulayn'da, muhalifler ile PYD güçleri arasında dün başlayan çatışmalar halen devam ediyor.

Abone ol

Rasulayn'ın iç kesimlerinde devam eden çatışmalar sırasında yaralanan bazı muhalifler sınırı geçirilerek Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getiriliyor.

Sınır hattında bekletilen ambulanslar ile acil servise getirilen yaralılar burada tedavi edilirken, hayati tehlikesi bulunanlar ise Şanlıurfa'daki hastanelere sevk ediliyor.

Çatışmaların halen sürdüğü Resulayn'da sık aralıklarla duyulan silah ve patlama sesleri Ceylanpınar'da tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Yetkililerin hoparlör anonsları ile dışarı çıkılmaması yönünde yaptığı uyarılar nedeniyle sokakların boşaldığı Ceylanpınar'da, vatandaşlar yaşadıkları tedirginliğin son bulmasını istiyor. Öte yandan Suriye tarafından atılan bir mermi ise sınıra yakın bölgedeki bir işyerinin camına isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olayda işyerinin camı kırıldı.

Şiddetin sürdüğü Rasulayn'da, çatışma tedirginliği yaşayan sivil vatandaşlar da sınırı geçerek Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Yanlarına aldıkları eşyaları ile sınırı geçen çoğunluğu kadın ve çocuk Suriyeliler, güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra çadır kente yönlendiriliyor. Tedirginliğin hakim olduğu Ceylanpınar'da, güvenlik güçlerinin sınır hattında aldığı önlemler de sürdürülüyor.