BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,65
HABER /  GÜNCEL

Delhi tecavüz davası 'hızlı mahkeme'de

Hindistan'da kamuoyunda büyük tepkiye yol açan toplu tecavüz ve cinayet davası süratli işlem yapılan mahkemeye sevk edildi.

Abone ol

Hindistan'ın başkenti Delhi'de geçen ay toplu tecavüze ve saldırılara hedef olan ve daha sonra hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki tıp öğrencisiyle ilgili dava süratli işleyecek özel bir mahkemeye nakledildi.

Yargılanan beş sanığın avukatları, davanın gelecek Pazartesi günü başlayacağını ifade etti.

17 yaşındaki altıncı bir sanık ise ayrı bir şekilde çocuk mahkemesinde yargılanacak.

Sanıkların, suçlu bulunmaları durumunda idam edilebilecekleri belirtiliyor.

Hindistan hükümeti, tecavüz vakasının yol açtığı kamuoyu tepkisi nedeniyle, davanın hızlı bir mahkemede görülmesine karar vermişti.

Ülke çapında protesto gösterilerine neden olan saldırıda, 23 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kadın Yeni Delhi'de bindiği otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra dövülmüş ve sonra da yola fırlatılmıştı.

Genç kadın, 16 Aralık'ta uğradığı saldırı ardından kaldırıldığı hastanede günlerce yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini yeni yıldan hemen önce kaybetmişti.

Sanıklardan Ram Singh'in avukatı, davanın Delhi dışında görülmesi için başvuruda bulunacaklarını; Delhi'de davanın önyargılı bir şekilde ele alınmasından endişe ettiklerini açıkladı.

Bir başka avukat ise, müvekkilinin işkence gördüğünü ve suçlu olduklarını itirafa zorlandıklarını söyledi.

Kadın hakları konusunda çalışan sivil toplum kuruluşları, ülkede tecavüze karşı daha sert yasalar çıkarılması için kampanya yürütüyor.