BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da güvenliği BDP'liler sağlıyor

Diyarbakır Batıkent Meydanı'nda binlerce kişi tören için hazır bekliyor

Abone ol

Paris'te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan'ın cenazeleri dün akşam THY'nin İstanbul'dan saat 18.49'da kalkan tarifeli uçağıyla Diyarbakır'a getirildi.

HABUR ENDİŞESİ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

2. Habur korkusunun dile getirildiği cenazelerde tartışılacak görüntüler yaşanıyor.

Paris'te PKK bayraklarına sarılan tabutlar Diyarbakır'da yeşil çuhaya sarıldı. Cenazelerin getirildiği Bağlar Hastanesi önüne terör örgütü PKK'nın bayrağı çekildi.

30171.jpg

PKK CENAZESİ ŞOVA DÖNÜŞTÜ

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan'ın cenazeleri THY'nin tarifeli uçağıyla bu akşam saatlerinde Diyarbakır'a getirildi.

30172.jpg

PKK'lı üç kadın için bugün Diyarbakır'da tören düzenleniyor. Törenin ardından Sakine Cansız Tunceli, Fidan Doğan Kahramanmaraş, Leyla Söylemez ise Mersin'de toprağa verilecek.

Diyarbakır'da kepenkler kapalı. Onbinlerce kişi cenaze törenine katılmak amacıyla Batıkent meydanında toplandı.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Ahmet Türk tören alanında bulunan halka Kürtçe seslendi. Baydemir ve Türk'ün beyaz kaşkol takması gözlerden kaçmadı.

CENAZELER HASTANEDEN BÖYLE ALINDI

GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HAREKETLİ SAATLER YAŞANIYOR

Başbakan Erdoğan'ın samimiyet sınavı olarak nitelendirdiği cenaze töreni için Diyarbakır'da hareketli saatler yaşanıyor. 

Dün akşam saatlerinde BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Leyla Zana, Sabahat Tuncel, Ayla Akat ve çok sayıda kadın tarafından omuzlanarak hastane morguna taşınan cenazeler hastaneden alınıyor.

Cenazeler Diyarbakır'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından memleketlerinde toprağa verilecek.

DİYARBAKIR'DA CENAZE GÜVENLİĞİ

Cenazeler, dün akşam saatlerinde  Diyarbakır’a getirilmişti. Törenin yapılacağı Batıkent Meydanı güzergahında ise polis ekipleri geniş kapsamlı güvenlik önlemleri aldı.

Törende herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çevre illerden de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne takviye personel gönderildiği belirtildi.

Öte yandan, tören alanına giden güzergahlarda belediye ekipleri tarafından temizlik yapıldı.

screen-shot-2013-01-17-at-11.21.29-am.png

"HEPİMİZ SAKİNE'YİZ" PANKARTLARI

PKK CENAZESİNDE BARIŞ SEMBOLÜ
Paris'te öldürülen PKK'lı üç kadının cenaze töreninde binlerce kişi yası simgeleyen siyah kıyafet giyerken, boyunlarına da barışı simgeleyen beyaz kaşkollar taktı.
HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Hastane önünde toplanan gruptakilerin çoğunluğunun siyah kıyafet giyinip beyaz kaşkol taktığı, ellerinde ölen kişilerin fotoğrafları dışında, ''Hepimiz Sakine'yiz'', Hepimiz Fidan'ız'', Hepimiz Leyla'yız'' yazılı pankartlar taşıdığı görüldü. 

Öte yandan cenaze töreni yapılacak Batıkent Meydanı'nda sabahın erken saatlerinden itibaren konuşmaların yapılacağı ve cenazelerin konulması için platform kurma hazırlığı yapıldı. 

Hazırlıkların tamamlandığı meydanda çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci bulunuyor.

GÜVENLİĞİ BDP SAĞLAYACAK

6 ilden gelen takviye ekiplerle birlikte yaklaşık 8 bin polis kentte yoğun güvenlik önlemi aldı. 3 polis helikopteri sabah saatlerinden itibaren kentin semalarında dolaşmaya başladı. Zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ise yürüyüş yapılan bölge ve törenin yapılacağı alanın yaklaşık 500 metre gerisinde konuşlandı.

Emniyet Müdür Yardımcısı, telsizden "Kesinlikle provokasyonlara polisin disiplinli davranışı çerçevesinde davranılacak. Prokovasyona gelinmeyecek. Resmi polisler ve motorize ekipler hassas gün nedeniyle cenazelerin olduğu bölgede dolaşmayacak." anonsu yaptı.

screen-shot-2013-01-17-at-10.41.15-am.png