BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'da bir genel grev daha

Yunanistan'da işçiler kesintilere karşı 24 saatlik genel greve giderken, uluslararası borçverenler kurtarma kredisinin son taksitini serbest bırakıp bırakmamayı değerlendiriyor.

Abone ol

Yunanistan'da işçiler kesintilere karşı 24 saatlik genel greve giderken, uluslararası borçverenler kurtarma kredisinin son taksitini serbest bırakıp, bırakmamayı değerlendiriyor.

Kamu ve özel sektör çalışanlarının katıldığı grev nedeniyle uçuşlar ve diğer ulaşım yöntemleri aksarken, okullar ve hastaneler de grevden etkilendi.

Yunanistan'da 2010 yılı başından bu yana 30'dan fazla genel grev yapıldı.

Bütçe açığının kapatılması için kamuda yapılan kesintiler ve vergi artışlarından sonra Yunanistan'daki işsizlik oranı yüzde 28'e yaklaştı.

Yunanistan'a toplamı 240 milyar Euro'yu bulan iki kurtarma kredisi verildi. Ülkenin gelecek yıl da 11 milyar Euroluk ikinci bir kurtarma paketine ihtiyacı olacağı yönünde spekülasyonlar yapılıyor.

Şu anda konuşulansa ikinci kurtarma kredisinin 1 milyar Euro tutarındaki son taksidi. Taksitin serbest kalması için Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu IMF'den oluşan troykanın onayı gerekiyor.

Gelecek yılki bütçede 2,5 milyar Euroluk açık olduğunu söyleyen troyka, daha çok kemer sıkma önlemleri gerekebileceğini söylerken, Yunan hükümeti daha fazla kesintiyi karşılayamayacaklarını belirtiyor.


Grev kapsamında, başkent Atina'da yürüyüşler de yapılması bekleniyor.