BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  DÜNYA

BDP duvarı protesto edecek

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Nusaybin’deki sınır duvarını eleştirerek, “Halklar arasına sınır koyma faaliyetine girişen Türkiye’nin ...

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Nusaybin’deki sınır duvarını eleştirerek, “Halklar arasına sınır koyma faaliyetine girişen Türkiye’nin bu şekilde devam etmesi halinde saygın bir yer edinemeyeceğini vurgulamak istiyoruz” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin ulus devlet yapısında ısrar ettiğini belirten Baluken, “Türkiye hala Rojava ile ilgili politikasında eski paradigmayla politikasını sürdürüyor. Halk Rojava’da kendi öz gücü ile kendi öz yönetimini inşa etmiştir. Türkiye Rojava halkının bu iradesini tanımamakta ısrar etmektedir. Nusaybin’de ortaya çıkan duvar örme, mayınlı arazilerle sınır belirleme faaliyeti yüz yıldır sınırların ayıramadığı halkları, özelde Kürt halkını ayırmanın bir projesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu politikanın Türkiye’ye ve Ortadoğu’daki halklara hiçbir faydasının olmadığını ifade ediyoruz. Halklar arasına sınır koyma faaliyetine girişen Türkiye’nin bu şekilde devam etmesi halinde saygın bir yer edinemeyeceğini vurgulamak istiyoruz. Halkımız Türkiye’nin bu politikalarına karşı günlerdir ayakta. Halk sınırla ayırma faaliyetine biran önce son verilmesini, demokratik iradenin Türkiye tarafından tanınmasını, bölge ülkeleri tarafından sürdürülen ambargonun kaldırılmasını ifade ediyor” diye konuştu.
Kürt halkının özgür demokratik geleceğini hedef alan hiçbir politikanın Türkiye’ye fayda sağlamayacağını söyleyen Baluken, “Biz AK Parti’nin izlediği bu yanlış politikalara karşı bir mücadele yürütmeyi esas alıyoruz. Bu kapsamda Nusaybin ve Rojova’da yaşanan gelişmelere dikkat çekmek, sınırların anlamsızlaştığını göstermek için Nusaybin’de olacağız. Güçlü bir kitlesel etkinlik yapacağız. Bu etkinliğimizden dolayı Meclis Genel Kurulu’nda ve komisyonlardaki hiçbir faaliyete katılmayacağız. Bütün vekillerimiz Nusaybin’de olacak. Bu miting AK Parti’ye ve devlete önemli bir mesaj içeriyor” dedi.
(İHA)