BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.430,10
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Angry Birds oynayabildi mi?

Finlandiya'da Angry Birds oyununu hazırlayan firmayı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine oyunu oynayamadığını söyledi.

Abone ol

FİNLANDİYA, İsveç ve Polonya'yı kapsayan Avrupa ziyaretinin ilk durağı Helsinki'de resmi temaslarını bugün gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada ilginç bir ziyaret de yaptı.

Erdoğan, "dünyanın bugüne kadar gördüğü en büyük mobil uygulama başarısı" olarak bilinen ünlü Angry Birds oyununu geliştiren Rovio Şirketi'ni ziyaret etti. Şirkette çalışan 3 Türk'ten biri ile görüşme imkanı da bulan Başbakan Erdoğan'a  şirket yetkilileri tarafından Angry Birds ile ilgili bir sunum yapıldı.

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAK İSTİYORLAR

Başbakan sunum sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vakit darlığından şikayetçi olan Başbakan, Finlandiyalı şirket yetkililerinin Türkiye'ye yatırım yapmak istediğini de söyledi.

Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorularına şöyle yanıt verdi:

"Gerek cep telefonu, ipad, akıllı tahta olsun bu konudaki çalışmalar söz konusu. Değerlendirmemiz mümkün. türkiye'de kendimize bir partner bulursak beraber çalışırız diyorlar. Eğlenceli eğitim öğretim söz konusu."

TORUNLARA HEDİYE ALABİLDİ Mİ?

Gazetecilerin "Torunlara hediye alacak mısınız?" sorusuna ise Başbakan Erdoğan "Alacağız ama vakit daraldı." yanıtını verdi.

OYUNU OYNAYABİLDİ Mİ?

"Angry Bird Oyunu denediniz mi?" diye soran gazetecilere ise Erdoğan şöyle yanıt verdi: "O fırsatımız yok ancak sununa vakit yetti."