BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Asla yaşam tarzına müdahale değil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Devletin gençlerini korumak için tedbir alması, onların yaşam tarzlarına müdahale olarak asla nitelendiri...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Devletin gençlerini korumak için tedbir alması, onların yaşam tarzlarına müdahale olarak asla nitelendirilemez” dedi.
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bekir Bozdağ, öğrenci evleri tartışmasına ilişkin, “Herkesin hoşuna gitmediği bir şeyi ifade edebilme hakkı vardır. Başbakan’ın tercihini ifade etmesi de gayet normal. Devletin gençlerini korumak için tedbir alması, onların yaşam tarzlarına müdahale olarak asla nitelendirilemez. Bu yönde değerlendirme, çalışma yapması, adım atması Anayasa’dan kaynaklı bir görevdir. ‘Böyle bir adımı hemen atacağız’ diye bir açıklama da olmadı. Bu yönde çalışmalar olduğu zaman sonuçları açıklanır” diye konuştu.

DİYANET’TE FİŞLEME İDDİASINA SERT CEVAP
Bir soru üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda asla fişleme yapılmadığını anlatan Bozdağ, “Diyanet’in bünyesinde hem Şafi hem Alevi’lerin bulunduğunu söyledim. Bugün gazetelerde ’Fişlemeyi itiraf etti’ yazıldı. Bunlar yalandır, demokrasiyle aksi bağdaşmaz. Fişleme söz konusu değildir. Böyle bir şeyin yapılması asla mümkün değildir” dedi.
(İHA)