BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Yetiş vali, gençler sevişmek üzere!..

Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarına en ilginç tepkilerden biri Radikal yazarı Ezgi Başaran'dan geldi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evlerine devlet denetimi geleceğini açıklamasıyla başlayan tartışma köşe yazılarına da damgasını vurdu.

Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran, Erdoğan'ın çıkışını konu aldığı yazısında hem itirazlarını sıraladı hem de devletin gençlerin başına ahalk bekçisi olarak dikilmesinin imkansızlığını anlattı.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

SADECE ARINÇ'A DEĞİL HEPİMİZE YAZIK OLDU

Yazık oldu. Hem de çok valla.
Sadece Akdoğan ve Arınç’a değil, hepimize.
Neden derseniz... Ahlak anlayışını evlere kadar sokmayı, bir insanın yegâne mahrem alanını polisle, valiyle denetlemeyi kendine hak gören bir Başbakan’la karşı karşıyayız.
(...) Devlet neymiş hepimize gösterecek. Bugün öğrencilerin odalarına, yarın bizlerin.
Bunu işgüzar ihbarcı komşular yaratarak, valiye, polise olmayan yetkiler vererek yapacak.
Yazık ve de hayli korkunç.

İNSANLAR SEVİŞİR

Başbakan’ın üç meseleyi anlaması gerekiyor.
Birincisi: 18 yaşını doldurmuş insanlar istediği kişiyle ev tutabilir, kızlı da kalır, erkekli de. Kızlı-erkekli her ortamdan bir seks partisi çıkmaz. Çıkacağını sananlar yeterince kızlı-erkekli ortamda bulunmamış, cinselliğini yaşayamamış kişilerdir. Ayrıca... İnsanlar sevişir de... Evinde ister kızlı-erkekli sevişir, ister sade erkekli, ister sade kızlı, ister ortaya karışık. Kimse de buna karışamaz. Ne devlet ne komşu.

SEKS FELAKET DEĞİL

İkincisi: Seks bir felaket değildir. Düzenli seks mutluluk getirir. Üniversite çağındaki gençlerin birbirlerine aşkla, tutkuyla, merakla dokunması sağlık belirtisidir. Bunun aksi yaşandığında... Yani cinsel güdüler bastırıldığında öfkesi, çatışması bol, kadın hakları noksan, kadın bedeni ihlal edilebilen, her bakımdan sağlıksız hırt bir toplum ortaya çıkar. Gençler için en büyük tehlike seks yapma ihtimali değil, otoriter bir devletin nefesiyle boğulmaktır.

SEVİŞECEK KİŞİNİN ÖNÜNDE VİNÇ BİLE DURAMAZ

Üçüncüsü:
Sevişmeye karar vermiş iki gencin önüne yeni nesil ihbarcı/ahlakçı komşu, vali ya da polis bir kenara, inşaat vinci dikseniz, fayda etmez. Sevişeceği varsa o vincin kepçesinde sevişir, şaşarsınız.