BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Reyhanlı iddianamesi kabul edildi

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. <br/>Soruşturma...

Abone ol

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi.
Soruşturmayı yürüten TMK 10. Maddesiyle Görevli Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinde görevli Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman tarafından hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İlk duruşma tarihi ise 13 Şubat 2014 olarak belirlendi. 115 sayfalık iddianamede 2’si Suriyeli 33 sanıktan 19’u hakkında "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet hapis, 52 kişinin ölümüne sebep olmaktan 52’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 130 kişiyi öldürmeye tam teşebbüsten 22’şer yıl hapis cezası istendi. Ayrıca sanıklardan 14’ü için "terör örgütü üyesi olmak", "örgüte yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15’er yıl hapis cezası talep edildi. İddianamede, bombalı saldırı eylemini Suriye istihbaratı ile planladığı tespitine yer verilen terör örgütü THKP-C Acilciler Grubunun elebaşı Mihraç Ural’ın da saldırılarda bizzat yer aldığı, Ural’ın firari 5 sanıkla Suriye’de bulunduğu belirtildi.
(İHA)